05 Јуни, 2023
0.0216

А1 Македонија е добитник на наградата Best Buy за најдобар сооднос на цена и квалитет за мобилен интернет

Објавено во: Мои пари 20 Март, 2023

Добивај вести на Viber

А1 Македонија, членка на А1 Телеком Австрија Групацијата, во рамки на независното истражување Best Buy Award што го спроведува швајцарската организација ICERTIAS, е добитник на Best Buy наградата за најдобар сооднос помеѓу цената и квалитетот за мобилен интернет според мислењата, искуствата и изборот на потрошувачите во земјава.

Водејќи се од личното искуство, мнозинството испитаници ја избраа А1 Македонија за најдобра компанија во категоријата “Најдобар однос на цена и квалитет за мобилен интернет“ и ја посочија како прв избор на компанија во која добиваат највисок квалитет за вложените пари.

“Наградата Best Buy е исклучително значајно признание за А1 Македонија, дотолку повеќе што доаѓа лично од корисниците. За нас во А1 нема подобра препорака од таа што ја добиваме директно од самите корисници и со ова истражувње ни покажаа дека ги препознаваат нашите заложби да понудиме услуги со најдобар сооднос на цената и квалитетот. Горди сме на ова признание што во иднина ќе претставува дополнителен поттик во нашата континуирана заложба корисниците да добијат уште повеќе вредност за парите што ги вложуваат во продуктите што за нив ги креираме ”,- изјави Методија Мирчев, Извршен директор на А1 Македонија.

Best Buy Award се доделува врз основа на квантитативно истражување на пазароти се спроведува периодично на различни сектори на пазарот преку веб анкета, а од испитаниците се бара да го идентификуваат производот или услугата кои, според нивното лично искуство и мислење, нудат најдобра вредност за парите на пазарот. Истражувањето Best Buy во земјава е спроведено во текот на јануари 2023 година.

Детали за методологијата и процесот на номинациите прочитајте на следниот линк.

ПР објава

Можеби ќе ве интересира

ЕДС Инфо поинт: Просечната цена на струјата на HUPX берзата денескa изнесува 79,92 евра за мегават час, на МЕМО 73,82 евра за мегават час

ЕДС Инфо поинт: Просечната цена на струјата на HUPX берзата денескa изнесува 79,92 евра за мегават час, на МЕМО 73,82 евра за мегават час

МЕФ форум: Паметното енергетско планирање - алатка која го помага производството на енергија од обновливи извори

МЕФ форум: Паметното енергетско планирање - алатка која го помага производството на енергија од обновливи извори

Отворен новиот изложбен салон на Алумил во Скопје

Отворен новиот изложбен салон на Алумил во Скопје

Samsung и Dezeen организираат глобален конкурс за дизајн - Re:Create конкурсот ја нагласува вредноста на одржливоста на производите и услугите на Samsung

Samsung и Dezeen организираат глобален конкурс за дизајн - Re:Create конкурсот ја нагласува вредноста на одржливоста на производите и услугите на Samsung

Одбележување на Светскиот ден на млекото: БИМИЛК и ЈОУДГ „Мајски Цвет” Битола со донација на детска креативна патека

Одбележување на Светскиот ден на млекото: БИМИЛК и ЈОУДГ „Мајски Цвет” Битола со донација на детска креативна патека

Со донација на повеќе од 300 илјади денари dm drogerie markt го одбележа Меѓународниот ден на децата!

Со донација на повеќе од 300 илјади денари dm drogerie markt го одбележа Меѓународниот ден на децата!

Уште повисоки каматни стапки за штедење во Комерцијална банка

Уште повисоки каматни стапки за штедење во Комерцијална банка

Промоција на стихозбирката „На врв на јазикот“ од Катица Ќулавкова

Промоција на стихозбирката „На врв на јазикот“ од Катица Ќулавкова

„НEзаштитена пpирода“ - Изложба на фотографии на Велиан Јагев за подигнување на свесноста за животната средина, поддржана oд ПроКредит Банка

„НEзаштитена пpирода“ - Изложба на фотографии на Велиан Јагев за подигнување на свесноста за животната средина, поддржана oд ПроКредит Банка