19 Јуни, 2019
0.0264

Албанските емигранти праќаат помалку пари на нивните семејства

Објавено во: Балкан 15 Декември, 2012

Економската криза во Грција и Италија ги погоди и албански емигранти, намалена е висината на депозитите кои тие ги испраќаат кај нивните семејства. Според Цетрална банка на Албанија во третото тримесечје од годинава тие испратиле 139 милини евра или за 10 отсто помалку споредено со истиот период лани. - Во периодот јануари-септември годинава емигратите испратиле 478 милиони евра што е за 4,2 отсто помалку. Тоа секако има свое влијание врз влошувањето на приходите на илјаднции семејства, за кои овие средства се единствен извор за егзистенција. Од друга страна негативно ќе вијае и врз еономијата бидејќи се влошува валутата која се внесува од надвор, констатира весникот „Газета шќиптаре“. Во периодот јануари–септември странските инвестици достигнале износ од 551 милиони евра што е зголемување за 20 отсто.

Можеби ќе ве интересира

„Испливаа“ нови тајни снимки за Еди Рама, тој возвраќа со тужба за еден германец

„Испливаа“ нови тајни снимки за Еди Рама, тој возвраќа со тужба за еден германец

За Ана Брнабиќ регионот сега е полош за разлика од пред неколку години

За Ана Брнабиќ регионот сега е полош за разлика од пред неколку години

Грција бара од Европа да ја вразуми Турција

Грција бара од Европа да ја вразуми Турција

Еди Рама со патики и костум се појави во Лондон

Еди Рама со патики и костум се појави во Лондон

Рот од Луксембург: Мораме да му дадеме време на Бундестагот до октомври за Северна Македонија

Рот од Луксембург: Мораме да му дадеме време на Бундестагот до октомври за Северна Македонија

Внимавајте ако патувате за Грција: Западно Нилска треска ве „демне“

Внимавајте ако патувате за Грција: Западно Нилска треска ве „демне“

Повеќе од 16.000 молњи над Загреб за два часа

Повеќе од 16.000 молњи над Загреб за два часа

(ФОТО) Невреме ја зафати и Србија

(ФОТО) Невреме ја зафати и Србија

ВНИМАВАЈТЕ: Oтровна риба каснала Србинка во Грција

ВНИМАВАЈТЕ: Oтровна риба каснала Србинка во Грција