19 Август, 2019
0.0230

Балкански vs. Европски мажи: Ракија и политика наспроти мачење и дисциплина

Објавено во: Стил 06 Август, 2019

Мажите насекаде се различни од жените скоро во се, ама претежно слични со својот пол. Можеби навиките им се типични за поднебјето, но животниот стил дијаметрално спротивен

Таму каде што се слуша гласна смеа и се расправа за политика, се знае дека присутни се Балкански мажи. И ние Македонците имаме со нив премногу заеднички нешта, а тоа се должи на близината, живеењето во иста држава, историјата и меѓусебната блискост. Мажот Балканец лесно се препознава. Го красат неколку карактеристики својствени само и само на Балканот. Ако ги собереме заедно, иако зборуваат на различен јазик, меѓусебно се разбираат и имаат иста смисла за хумор. Се' што сакаат е да пијат ракија и да зборуваат за политика, а ако им се здосади на таа тема, едноставно продолжуваат да си пијат. На здравје! 

Од друга страна, европскиот маж според истражувањето на францускиот социолошки институт е мрзелив, барем што се однесува до средувањето на домот. На чело се Италијанците, па Шпанците, Французите, Британците… Да ги натерате да чистат по дома, е тоа за нив е неверојатно мачење. Да сменат дел од автомобил, па тоа би им ги извалкало рацете, а и не знаат како.


За темата Читајте повеќе на Машки магазин, тука.

Можеби ќе ве интересира

Од љубов до омраза

Од љубов до омраза

Добрината е единственото што останува по нас: Интервју со Елизабета Ѓоргиевска, сопруга на Претседателот Стево Пендаровски

Добрината е единственото што останува по нас: Интервју со Елизабета Ѓоргиевска, сопруга на Претседателот Стево Пендаровски

Не носам брендови за да не го оштетам семејниот буџет: Пендаровски за модата

Не носам брендови за да не го оштетам семејниот буџет: Пендаровски за модата

Не мешаа поради фризурите, мислеа дека сме една личност: Татјана Стојановска и Ирена Спировска за манекенските почетоци

Не мешаа поради фризурите, мислеа дека сме една личност: Татјана Стојановска и Ирена Спировска за манекенските почетоци

Прелепотице, заедно сме

Прелепотице, заедно сме

Шерувајте љубов, да отиде што подалеку: Заеднички проект на Ана Бунтеска, Дац и Митевски

Шерувајте љубов, да отиде што подалеку: Заеднички проект на Ана Бунтеска, Дац и Митевски

Ние сме женски тим во потрага по совршенство: Интервју со Соња Николовска, бренд менаџер на Био Доместик

Ние сме женски тим во потрага по совршенство: Интервју со Соња Николовска, бренд менаџер на Био Доместик

Те сакам до небото

Те сакам до небото