07 Април, 2020
0.0247

Беше страшно, не смееш ни дома ни надвор: Јелена Јованова за Женскки магазин за земјотресот во Загреб

Објавено во: Стил 24 Март, 2020

„Живи сме, тоа е најбитно. Штетата ќе се среди“, ни изјави актерката Јелена Јованова по силниот земјотрес кој завчера го погоди Загреб. Јелена неколку години живее во Хрватска со сопругот Стјепан Периќ, кој е исто така актер.

Јованова, кај домашната публика популарна по улогата на рецепционерката Јелена од Драчево во серијата „Преспав“ , вели дека во текот на завчерашниот ден долго немале струја.

„Бевме без струја долго време. Ужасно и страшно и ненормално и парадоксално е сето ова. Не смееш ни дома, ни надвор. А на луѓето, вчера во очите им го видов она чувство: Короната ќе се реши некако, но против ова не можеме никако“, го сподели Јелена своето искуство извинувајќи ни се што доцна одговара на пораката.

Целиот текст на Женски магазин, овде

Можеби ќе ве интересира

Книга на денот: „Уметноста на едноставното живеење“ од Шунмио Масуно

Книга на денот: „Уметноста на едноставното живеење“ од Шунмио Масуно

Кога ќе заврши ова, ќе ја носам ќерка ми во Дебар покрај езеро: Андреј ДНК емотивно за Женски Магазин

Кога ќе заврши ова, ќе ја носам ќерка ми во Дебар покрај езеро: Андреј ДНК емотивно за Женски Магазин

Кога ќе заврши сево ова не би стравувала да се вратам: Јована Нешова за искуството во Кина

Кога ќе заврши сево ова не би стравувала да се вратам: Јована Нешова за искуството во Кина

Не го врти и другиот образ

Не го врти и другиот образ

Фризерите на удар од коронавирусот: Село гори, баба се чешла

Фризерите на удар од коронавирусот: Село гори, баба се чешла

Порака на Моханџи до светот за глобалната здравствена криза и насилството во светот

Порака на Моханџи до светот за глобалната здравствена криза и насилството во светот

Книга на денот: „Соба со поглед“ од Едвард Морган Форстер

Книга на денот: „Соба со поглед“ од Едвард Морган Форстер

И ова ќе помине: Психологот Бојана открива како ќе влијае седењето дома на односите помеѓу родители-деца и партнери меѓусебно

И ова ќе помине: Психологот Бојана открива како ќе влијае седењето дома на односите помеѓу родители-деца и партнери меѓусебно

Конечно планетата ќе здивне од нас луѓето: Андријана Јаневска ужива во домашна изолација со семејството

Конечно планетата ќе здивне од нас луѓето: Андријана Јаневска ужива во домашна изолација со семејството