24 Мај, 2019
0.0176

БИСЕРА ШЕГМАНОВИЌ: „Се срамам да кажам дека живеам во држава каде што образованието полека, но сигурно се спушта се подолу“!

Објавено во: Стил 13 Март, 2019

Бисера Шегмановиќ е уште една во низата успешни и талентирани средношколци, која освен ораторството, го негува и дебатирањето, за што ни откри во интервјуто кое го направивме со неа. И, таа беше дел од учесниците на ораторската вечер која ја организираше Клубот на оратори „Гарда на мудроста“, при СЕПУГС „Васил Антевски – Дрен“.

Со јасна порака, директна и преку одлични примери, Бисера се обиде да допре до сите присутни и да ја покаже важноста на образованието. Во продолжение прочитајте го нејзиниот говор, кој со сигурност ќе ве поттикне да размислите, како што ги поттикна сите што присуствуваа на ораторската вечер.

„Образованиетo - пасош за иднината

Некогаш порано образованието било пасош за иднината, но како и секогаш работите се менуваат. Во денешно време изгледа тој пасош е со истечен рок. Државата ни издава нов, но тој повеќе не се нарекува образование. И пасошот за иднината го смени своето име, па сега се нарекува партиска книшка.

Повеќе читајте на Женски магазин, тука.

Можеби ќе ве интересира

Интервју Ивановска: Непотизмот во системот на вработување ги исели квалификуваните кадри

Интервју Ивановска: Непотизмот во системот на вработување ги исели квалификуваните кадри

„Женски магазин“ на Крф: Една поинаква традиција на магичниот остров

„Женски магазин“ на Крф: Една поинаква традиција на магичниот остров

Мајка

Мајка

Нема да бидам ѓубре и ќе оставам половина од медот за пчелите: Интервју со Дритон Вејсели

Нема да бидам ѓубре и ќе оставам половина од медот за пчелите: Интервју со Дритон Вејсели

ФИРОМ ти си гордост наша?!

ФИРОМ ти си гордост наша?!

(ФОТО) Од аеродром на матура: Гиговска цела во розево!

(ФОТО) Од аеродром на матура: Гиговска цела во розево!

(ГАЛЕРИЈА) ЕКСПЛОЗИЈА НА БОИ: Women'secret костими за капење 2019

(ГАЛЕРИЈА) ЕКСПЛОЗИЈА НА БОИ: Women'secret костими за капење 2019

Крени рачна!

Крени рачна!

Свирев гитара за да преживеам, а сега луѓето ме плаќаат за луксузни парфеми: Интервју со Паоло Терензи

Свирев гитара за да преживеам, а сега луѓето ме плаќаат за луксузни парфеми: Интервју со Паоло Терензи