01 Април, 2020
0.0224

Болките не ме спречија да успеам: Климентина Тунтева за планинарските авантури

Објавено во: Стил 18 Февруари, 2020

Откако знае за себеси, Климентина Тунтева вели дека сакала рекреативно да се занимава со некој спорт. „Кога повеќе, кога помалку. Дали е пливање, ролшуи/ролерки, скијање, точак, пинг понг, трчање - а најмногу планинарење“, вели оваа интересна дама која повеќе од 25 години работи во Македонски телеком, а последниве години е дел и од менаџерскиот тим на компанијата. 

Својата голема страст, планинарењето, ја негува и денес, почнувајќи од качувањето на Титов Врв до остварување на една од нејзините цели, Хималаите. „Сакам многу и фотографија и аматерски се занимавам и со тоа - па ако некоја планинарска тура резултира со добра фотографија - тоа е полн погодок“, раскажува Климентина за „Женски магазин“. 

Целиот текст читајте го на Женски магазин, тука.

Можеби ќе ве интересира

Позитив на денот: Ведран ја прегрнува својата учителка преку телевизорот

Позитив на денот: Ведран ја прегрнува својата учителка преку телевизорот

Книга на денот: „Есента на една љубов“ од д-р Срѓан Керим

Книга на денот: „Есента на една љубов“ од д-р Срѓан Керим

Маријана ќе стане баба, се радувам и се плашам за неа: Росана за сестрата близначка

Маријана ќе стане баба, се радувам и се плашам за неа: Росана за сестрата близначка

ИЗОЛАЦИЈА: Што прават нашите ПОЗНАТИ ЛИЧНОСТИ во време на коронавирусот?

ИЗОЛАЦИЈА: Што прават нашите ПОЗНАТИ ЛИЧНОСТИ во време на коронавирусот?

Да не запре донирањето оброци за бездомниците: Здруженијата „Љубезност“ и „Ретвитни оброк“ хумани и во време на коронавирусот

Да не запре донирањето оброци за бездомниците: Здруженијата „Љубезност“ и „Ретвитни оброк“ хумани и во време на коронавирусот

Природно е да има заболени и меѓу оние кои даваат помош: Калина Гривчева-Старделова, претседателка на Лекарската комора

Природно е да има заболени и меѓу оние кои даваат помош: Калина Гривчева-Старделова, претседателка на Лекарската комора

Румеса ја победи леукемијата: Нема веќе боцкања и страв, само напред

Румеса ја победи леукемијата: Нема веќе боцкања и страв, само напред

Книга на денот: „Последниот Христијанин“ од Исидора Бјелица

Книга на денот: „Последниот Христијанин“ од Исидора Бјелица

Вклучете се во видео игрите на децата: Совети од психологот Христина Стефановска во време на домашниот карантин

Вклучете се во видео игрите на децата: Совети од психологот Христина Стефановска во време на домашниот карантин