04 Април, 2020
0.0356

ФОТО: Бродот „Queen Elizabeth“луксузен хотел со 500 соби

Објавено во: Стил 18 Јануари, 2013

„Queen Elizabeth“, еден од најпопуларните бродови во светот од минатиот век на 17 јануари пристигна во Дубаи. Со цел да биде реновиран од страна на познатата компанија   „Ocean Group“и пренаменет во луксузен хотел, а подготовката ќе трае 18 месеци, пишува во соопштението. Бродот кој е изграден во 1969 годнина компанијата „Dubai World“ го купила  во 2007 година од британската компанија „Cunard Line“ за 81 милион долари.  „Queen Elizabeth“ е повлечен е од употреба во 2008 година, долг е 293,5 метри и тежок 70 илјади тони, превезувал 1800 патници и имал илјада членови на екипажот. До 1987 година, кога ги добил дизел моторите, бил последниот линиски брод со погон на пареа. Првобитната намена му била превоз на патници преку Атлантикот, а пред крај на активната служба станал брод за туристички крстарења ширум светот.  

Можеби ќе ве интересира

Фризерите на удар од коронавирусот: Село гори, баба се чешла

Фризерите на удар од коронавирусот: Село гори, баба се чешла

Порака на Моханџи до светот за глобалната здравствена криза и насилството во светот

Порака на Моханџи до светот за глобалната здравствена криза и насилството во светот

Книга на денот: „Соба со поглед“ од Едвард Морган Форстер

Книга на денот: „Соба со поглед“ од Едвард Морган Форстер

И ова ќе помине: Психологот Бојана открива како ќе влијае седењето дома на односите помеѓу родители-деца и партнери меѓусебно

И ова ќе помине: Психологот Бојана открива како ќе влијае седењето дома на односите помеѓу родители-деца и партнери меѓусебно

Конечно планетата ќе здивне од нас луѓето: Андријана Јаневска ужива во домашна изолација со семејството

Конечно планетата ќе здивне од нас луѓето: Андријана Јаневска ужива во домашна изолација со семејството

Уметниците да не паѓаат во депресија: Ружица од „Ареа“ со порака до колегите

Уметниците да не паѓаат во депресија: Ружица од „Ареа“ со порака до колегите

Васка Леонтиќ искрено: Една финансиска војна поминав и знам што прво треба да се превземе, а да не се паничи во време на коронавирусот

Васка Леонтиќ искрено: Една финансиска војна поминав и знам што прво треба да се превземе, а да не се паничи во време на коронавирусот

Многу соработки се откажуваат: Со Ангела Ѓоргиева искрено за кариерата во време на корона

Многу соработки се откажуваат: Со Ангела Ѓоргиева искрено за кариерата во време на корона

Синот на Дани во самоизолација: Лазар вели дека ќе помине, само да истраеме

Синот на Дани во самоизолација: Лазар вели дека ќе помине, само да истраеме