25 Јуни, 2019
0.0191

Бугарија и Албанија остануваат без Меркатор

Објавено во: Балкан 14 Декември, 2012

Словенечкиот ланец продавници Меркатор планира да се повлече од пазарите на Бугарија и на Албанија, пред се поради лошите резултати од работењето во двете земји. Како што пренесува словенечкиот весник Дело,  економиите на овие две земји се уште не овозможуваат задоволителен обемот на продажбата и позитивни резултати на компанијата. Со својот среднорочниот план, од Меркатор сега најавуваат дека компанијата ќе се фокусира на основната дејност на петте најуспешни пазари и тоа во Словенија, Хрватска, Србија, Црна Гора и во БиХ.

Можеби ќе ве интересира

(ВИДЕО) Вучиќ посети поплавени села, еден граѓанин го изненади со својот гест

(ВИДЕО) Вучиќ посети поплавени села, еден граѓанин го изненади со својот гест

(ВИДЕО) Со Балкански хит се славеше поразот на Ердоган во Истанбул

(ВИДЕО) Со Балкански хит се славеше поразот на Ердоган во Истанбул

АНКЕТА: Ердоган најугледен во арапските земји

АНКЕТА: Ердоган најугледен во арапските земји

(ВИДЕО) Момче во Белград плива во поплавена улица

(ВИДЕО) Момче во Белград плива во поплавена улица

(ВИДЕО) Автомобил излета во море

(ВИДЕО) Автомобил излета во море

Што ќе се случи со Титовиот брод?

Што ќе се случи со Титовиот брод?

(ВИДЕО) ГОЛЕМО НЕВРЕМЕ: Во Белград поплавени 20 градинки и зоолошка

(ВИДЕО) ГОЛЕМО НЕВРЕМЕ: Во Белград поплавени 20 градинки и зоолошка

Поради недостиг на лекари, од 1 јули ќе лекуваат и оние без искуство

Поради недостиг на лекари, од 1 јули ќе лекуваат и оние без искуство

Хвар со казни ќе ги превоспита туристите

Хвар со казни ќе ги превоспита туристите