10 Декември, 2019
0.0268

Чаше ломим мозак ми крвари

Објавено во: Стил 27 Ноември, 2019

Мачкици знаете ли која е Tori Amos? Евентуално Kate Bush, Lisa Gerrard, Enya?

ПС делот го поместувам денес, ви го наметнувам во преден план. Исто како што вашата околина ви ја наметна Брена, Цеца, и компанија, што супер е вака што постојат за уз некое литро одвишок испиено да прокршиш по некоја ниско буџетна кафанска чаша ко што сум правела и јас на времето или можеби ќе ме лупне па ќе го направам пак.

Но, која музика си ја пуштате кога сте сами? Што ви ги полни мозочињата, кога никој не е околу вас. Јас имам многу среќа во животот, додека растев и созревав имаше простор да имам доста различно влијание на дијаметрално спротивни карактери околу мене. А тек откако заминав на студии, опколена со генијални уметници од различни сфери и со различна моќ на делување, имав простор да вкусам сеопширни туѓи амбиции и да согледам еден цел паралелен уневерзум на постоење, кој мене ме издигна како единка со исклучително свој стил. Не зависам од никој, своја сум, само пред себе одговарам. Веројатно почетоците на таа моја индивидуалност му ги должам на вујко ми, веќе на 4 години слушав Pink Floyd и Dead Can Dance, сакала јас или не, па така базата ми остана чиста, неискварена од масовни потреби на патна состојба.


Целата колумна на Ивана Кнез читајте ја на Женски магазин, тука.

Можеби ќе ве интересира

Изгледа како модел: Запознајте ја најмладата премиерка во светот

Изгледа како модел: Запознајте ја најмладата премиерка во светот

ПРИРОДНА И БЕЗ МНОГУ ШМИНКА - фотографијата што ја сака Елена

ПРИРОДНА И БЕЗ МНОГУ ШМИНКА - фотографијата што ја сака Елена

Толку скапи што дури и најбогатите луѓе во светот не можат да ги купат

Толку скапи што дури и најбогатите луѓе во светот не можат да ги купат

ОД СТУДЕНА КЛУПА ДО ТОПОЛ ДОМ: Животот на еден бездомник кој стана агент за недвижнини

ОД СТУДЕНА КЛУПА ДО ТОПОЛ ДОМ: Животот на еден бездомник кој стана агент за недвижнини

Државен непријател број 1: Македонска раскошна мизерија

Државен непријател број 1: Македонска раскошна мизерија

Лично сум против козметички корекции и филери: Пред огледало со Катица Марангозова

Лично сум против козметички корекции и филери: Пред огледало со Катица Марангозова

Оние од администрацијата најздрави: Овие професии се најопасни за здравјето

Оние од администрацијата најздрави: Овие професии се најопасни за здравјето

За нас

За нас

Лица со Даунов синдром изработија еколошки крпи со пчелин восок

Лица со Даунов синдром изработија еколошки крпи со пчелин восок