Дали пробиотици треба да се конзумираат само кога сме болни? Интервју со Александра Пренџова, нутриционист и технолог по исхрана
Објавено во: Стил 16 Април, 2019 09:40
Подуеноста, како и проблеми со столицата во вид на запек или опстипација, кои значат прекумерна акумулација на токсини во дебелото црево и нивно неисфрлување надвор, знаат да бидат чест проблем денес. Најлесно, ова би го регулирале со внесување на природни пробиотски култури, вели Пренџова
Александра Пренџова е дипломиран нутриционист и технолог по исхрана, вработена во Центар за внатрешни болести „СРЦЕ“, под раководство на кардиологот д-р Горан Николов. Посветена на здравиот начин на живот, таа вели дека е зависник од готвење здрава храна, од фитнес и од инстаграм. Пред седум месеци, Пренџова се реализира и како родител а целото интеврвју читајте го на Женски магазин, тука.
* Македонска берза и оваа година во соработка со Фактор доделува повеќе награди во различни категории за „Акција на годината“ при тргувањето со хартии од вредност.
Еден од критериумите за доделување на признанијата ќе биде и мислењето на јавноста. Гласањето ќе се одвива до 12 декември, а предвиден термин за доделувањето на самите награди е 23 декември.
Од таму, може да гласате за едно од следните котирани друштва:





