07 Октомври, 2024
0.0263

Дали пробиотици треба да се конзумираат само кога сме болни? Интервју со Александра Пренџова, нутриционист и технолог по исхрана

Објавено во: Стил 16 Април, 2019

Добивај вести на Viber

Подуеноста, како и проблеми со столицата во вид на запек или опстипација, кои значат прекумерна акумулација на токсини во дебелото црево и нивно неисфрлување надвор, знаат да бидат чест проблем денес. Најлесно, ова би го регулирале со внесување на природни пробиотски култури, вели Пренџова

Александра Пренџова е дипломиран нутриционист и технолог по исхрана, вработена во Центар за внатрешни болести „СРЦЕ“, под раководство на кардиологот д-р Горан Николов. Посветена на здравиот начин на живот, таа вели дека е зависник од готвење здрава храна, од фитнес и од инстаграм. Пред седум месеци, Пренџова се реализира и како родител а целото интеврвју читајте го на Женски магазин, тука.

Можеби ќе ве интересира

ПРОСЛАВА ВО ДОМОТ НА ПОРАНЕШНИОТ МИНИСТЕР ЗА ЕКОНОМИЈА - честитки од сите страни

ПРОСЛАВА ВО ДОМОТ НА ПОРАНЕШНИОТ МИНИСТЕР ЗА ЕКОНОМИЈА - честитки од сите страни