15 Април, 2021
0.0190

Денес му е роденден на премиерот Зоран Заев: Политичка кариера скоро 20 години

Објавено во: Стил 08 Октомври, 2020

Премиерот Зоран Заев е роден на денешен ден- 8 октомври 1974 во Струмица.

Премиер е од 2017 година. Заев беше градоначалник на Струмица од 2005 до 2016 година, а пред да стане градоначалник, од 2003 година беше пратеник во македонското Собрание. По заминувањето на Бранко Црвенковски, Заев го презеде раководството на СДСМ во 2013 година.

Израснал во земјоделско и традиционално семејство, опкружен со членови на семејството кои, според неговата владина биографија, биле „просперитетни бизнисмени, активни и почитувани во социо-политичката и економската сфера на македонското општество“.

Сите детали за неговата кариера на Машки магазин овде.