22 Ноември, 2019
0.0319

Добар стоматолог мора да има уметничка душа: Интервју со д-р Амела Цана, Директор на Стоматолошкиот клинички центар

Објавено во: Стил 23 Април, 2019

Надвор од работа времето го минувам со семејството и со пријателите. Функционирам како и секој друг деловен човек со една разлика што физичкото напуштање на објектот не значи прекин на работните обврски. Тие ме следат 24 часа, но не се жалам, раскажува таа

Д-р Амела Цана е стоматолог, специјалист ортодонт. Нејзиниот професионален пат по дипломирањето на Стоматолошкиот факултет започна во приватна пракса, а по 13 години работа во ФЗОМ, веќе повеќе од една година е Директор на Универзитетски стоматолошки клинички центар „Свети Пантелејмон“. За предизвиците со кои секојдневно се соочува како жена менаџер, за балансот меѓу деловниот и приватниот живот како сопруга и мајка на две деца, читајте во продолжение на Женски магазин тука.

Можеби ќе ве интересира

Словачката жена нема време за себе: Интервју со сопругата на словачкиот амбасадор

Словачката жена нема време за себе: Интервју со сопругата на словачкиот амбасадор

Средношколката Бисера им држи лекција: Почитувани министри, почитуван премиере, зошто постои образованието?

Средношколката Бисера им држи лекција: Почитувани министри, почитуван премиере, зошто постои образованието?

Око за око, Прелепотица за Мачкица

Око за око, Прелепотица за Мачкица

Порано ги исмевале, денес се горди на себе: Крупни Македонки кои профитираа од килограмите

Порано ги исмевале, денес се горди на себе: Крупни Македонки кои профитираа од килограмите

И се заканува целосна паpaлиза на Лидија ако не донираме итно

И се заканува целосна паpaлиза на Лидија ако не донираме итно

Може да сме среќни и со празен ранец: Интервју со Тања Брковска

Може да сме среќни и со празен ранец: Интервју со Тања Брковска

Колку заработуваат најпознатите спортисти на светот од Инстаграм објавите?

Колку заработуваат најпознатите спортисти на светот од Инстаграм објавите?

ЗА НЕГО НЕМА ЛЕК, САМО ТЕРАПИЈА: Како да препознаете дека имате дијабетес

ЗА НЕГО НЕМА ЛЕК, САМО ТЕРАПИЈА: Како да препознаете дека имате дијабетес

Наша репортажа: Неколку работи за авантуристите и оние кои очекуваат повеќе од Санторини (II дел)

Наша репортажа: Неколку работи за авантуристите и оние кои очекуваат повеќе од Санторини (II дел)