18 Ноември, 2019
0.0172

Добар ти е мажот, штом ти помага по дома!

Објавено во: Стил 30 Април, 2019

Во четвртокот бев спикер на една регионална бизнис конференција на која меѓу другото имаше и панел дискусија на тема „Жените во бизнисот“. Пет бизнис жени од Балканот дискутираа на оваа тема. Но, интересен беше моментот што пред почетокот на панелот салата скоро и се испразни. Па неминовно беше првото прашање од модераторот, „Зошто ова е случај, зарем овој панел не предизвикува интерес кај присутните?!“. Интересен беше одговорот на Лилјана Вукелиќ, директор на компанијата за производство Приједорчанка, која рече дека генералниот пристап кон темата - Жени во бизнисот е ист како и салата, незаинтересиран. Ми се допадна и цитатот на основачката на HR World, Невена Станисављевиќ која рече дека сите ние имаме лична одговорност, спрема себе, спрема темата, спрема настанот. Колку сме одговорни ние како личности, одговор се нашите постапки.

Целиот текст читајте го на Женски магазин, тука.

Можеби ќе ве интересира

Може да сме среќни и со празен ранец: Интервју со Тања Брковска

Може да сме среќни и со празен ранец: Интервју со Тања Брковска

Колку заработуваат најпознатите спортисти на светот од Инстаграм објавите?

Колку заработуваат најпознатите спортисти на светот од Инстаграм објавите?

ЗА НЕГО НЕМА ЛЕК, САМО ТЕРАПИЈА: Како да препознаете дека имате дијабетес

ЗА НЕГО НЕМА ЛЕК, САМО ТЕРАПИЈА: Како да препознаете дека имате дијабетес

Наша репортажа: Неколку работи за авантуристите и оние кои очекуваат повеќе од Санторини (II дел)

Наша репортажа: Неколку работи за авантуристите и оние кои очекуваат повеќе од Санторини (II дел)

Скопје е загаден од луѓе: Искрен муабет со Биба Додева 13 Ноември, 2019

Скопје е загаден од луѓе: Искрен муабет со Биба Додева 13 Ноември, 2019

(ФОТО) Првата дама впечатлива во Кенија: Розова боја за сензуална романтичност

(ФОТО) Првата дама впечатлива во Кенија: Розова боја за сензуална романтичност

Храбрите жени гордо го носат светот во своите гради: Интервју со трите главни актерки од „Врба“, Камка, Сара и Наталија

Храбрите жени гордо го носат светот во своите гради: Интервју со трите главни актерки од „Врба“, Камка, Сара и Наталија

Лекарите со совети: најефикасни против загадениот воздух се овие маски

Лекарите со совети: најефикасни против загадениот воздух се овие маски

Мојата симпатија е поубава од твојата!

Мојата симпатија е поубава од твојата!