27 Октомври, 2021
0.0204

Финците најмногу, а Бугарите и Хрватите најмалку работеле од дома

Објавено во: Економија 24 Септември, 2021

Минатата година, 12 отсто од вработените во земјите на ЕУ работеле од дома. 

Податоците ги објави Евростат, и се однесуваат на вработените на возраст меѓу 20 и 64 години. Тоа е двојно повеќе од годишниот просек за последната деценија, што е околу пет до шест проценти. Финците работеа претежно од дома, така што во главниот град Хелсинки, дури 37 проценти од вработените ја вршеа својата работа од дома. Во Виена, делови од Ирска, Данска, Франција, Холандија, како и во Луксембург, скоро секој четврти вработен работел главно од дома. Во Хрватска, Кипар, Летонија и Бугарија, помалку од пет проценти од вработените работеа од дома.

Можеби ќе ве интересира

Историски ден за македонскиот стартап екосистем, eве зошто

Историски ден за македонскиот стартап екосистем, eве зошто

Заев објасни дали ќе имаме зголемена инфлација и енергетски ценовен шок

Заев објасни дали ќе имаме зголемена инфлација и енергетски ценовен шок

Мицкоски: Ќе се вратиме 40-50 години наназад кога домаќинствата се соочуваа со недостаток на електрична енергија

Мицкоски: Ќе се вратиме 40-50 години наназад кога домаќинствата се соочуваа со недостаток на електрична енергија

Растат платите во Србија, просечната се искачи на 550 евра

Растат платите во Србија, просечната се искачи на 550 евра

Заев вели дека и во време на пандемија се зголемуваат платите, а тоа е реткост во Европа

Заев вели дека и во време на пандемија се зголемуваат платите, а тоа е реткост во Европа

НАЈЧЕВСКА ПРАШУВА: Зошто во земјава не се стимулира ставање панели на секоја куќа и кому му одговара да останеме енергетски зависни

НАЈЧЕВСКА ПРАШУВА: Зошто во земјава не се стимулира ставање панели на секоја куќа и кому му одговара да останеме енергетски зависни

БЕКТЕШИ: Убеден сум дека ниту по први јануари нема да има големи ценовни шокови кај електричната енергија

БЕКТЕШИ: Убеден сум дека ниту по први јануари нема да има големи ценовни шокови кај електричната енергија

На Балканот и натаму се градат нуклеарни централи, Македонија нема стратешка резерва

На Балканот и натаму се градат нуклеарни централи, Македонија нема стратешка резерва

Скопска фирма со еден вработен направи пола милион евра профит!

Скопска фирма со еден вработен направи пола милион евра профит!