08 Април, 2020
0.0439

ФОТО: Ова е новиот Шевролет Корвета!

Објавено во: Стил 20 Јануари, 2013

Долгоочекуваниот нов автомобил „Corvette“ беше презентиран за време „Detroit Auto Show“, престижниот саем о моментов се одржува во Детроит, а каде се претставуваат последните достигнувања во автомобилската иднустрија од целиот свет. Моделот „C7 Corvette Stingray“ излегува по повод 60-годишнината од првиот модел на овој бренд автомобили. Новата „Corvette Stingray“ ќе развива моќност од 450 к.с и ќе располага со максимален број вртежи од 610 Нм. Забрзува од 0 до 100 километри на час за време под четири секунди, а максималната вредност на страничното забрзување во кривина ќе надминува 1 g. Инаку овој модел ќе биде најекономичниот претставник на семејството на Корвета во историјата, со очекувана просечна потрошувачка под границата од 26 милји за галон (околу 9 л/100 км по стандардите на EPA) колку што има кај претходниот модел.

Можеби ќе ве интересира

Jасмина Поповска: Го избрав „Декамерон“, сè што е човечко, не ни е туѓо

Jасмина Поповска: Го избрав „Декамерон“, сè што е човечко, не ни е туѓо

Неприродно е да не смеам да ги гушнам родителите: Водителката Елена за изолацијата

Неприродно е да не смеам да ги гушнам родителите: Водителката Елена за изолацијата

Што прават нашите познати мажи во изолација: Кој се досадува, кој прави ручек

Што прават нашите познати мажи во изолација: Кој се досадува, кој прави ручек

Не сум бил дома од лани: Пејачот Белов во изолација во Србија

Не сум бил дома од лани: Пејачот Белов во изолација во Србија

Лиза Велкоска, толкувач: Зборуваме со знаци, израз и експресија за 6000 луѓе со оштетен слух

Лиза Велкоска, толкувач: Зборуваме со знаци, израз и експресија за 6000 луѓе со оштетен слух

Детски канал од утре на МТВ

Детски канал од утре на МТВ

Книга на денот: „365 дена здравје“ од д-р Пунам Лакра

Книга на денот: „365 дена здравје“ од д-р Пунам Лакра

Ова е одлична лекција да престанеме да се тркаме кој постигнал повеќе, кој посетил повеќе земји и да сфатиме дека животот е еден: Блогерката Шијакоска искрена

Ова е одлична лекција да престанеме да се тркаме кој постигнал повеќе, кој посетил повеќе земји и да сфатиме дека животот е еден: Блогерката Шијакоска искрена

Животот е суров и радосен: Дарио со искрена приказна

Животот е суров и радосен: Дарио со искрена приказна