04 Април, 2020
0.0250

ФОТО: Сте виделе ли волку пари на едно место

Објавено во: Стил 18 Јануари, 2013

Можеби фотографиите потсетуваат на криминална банда која го брои својот профит, но ова се банкарски службеници од кинеската провинција Хенан. Веќе неколку дена вработените во најголемата банка во овој реон работат на пребројување на паричните средства кој еден засега непознат кинески бизнисмен по долго штедење решил да ги стави на сметка. Сумата не е многу голема, но бројот на банкноти е голем со оглед на тоа дека штедел се што заработувал. Кинеските медиуми го нарекле г-дин Кју.  По три дена броење службениците успеале да пребројат  11.500 јуани, а имаат за броење уште 148.500 ако му се верува на зборот на сопственикот на парите кој рекол дека успеал да заштеде 162.000 јуани што е околу 16.000 фунти. Г-дин Кју според кинеските медиуми, бил сопственик на фабрика, но засега е непознато зошто толку долго време чекал за да ги стави парите на сметка. Поради големиот број на банкноти и тој имал проблем во пронаоѓањето банка која ќе прифати да ги превземе. Банката Zhengzhou била единствената која го прифатила предизвикот.  

Можеби ќе ве интересира

Фризерите на удар од коронавирусот: Село гори, баба се чешла

Фризерите на удар од коронавирусот: Село гори, баба се чешла

Порака на Моханџи до светот за глобалната здравствена криза и насилството во светот

Порака на Моханџи до светот за глобалната здравствена криза и насилството во светот

Книга на денот: „Соба со поглед“ од Едвард Морган Форстер

Книга на денот: „Соба со поглед“ од Едвард Морган Форстер

И ова ќе помине: Психологот Бојана открива како ќе влијае седењето дома на односите помеѓу родители-деца и партнери меѓусебно

И ова ќе помине: Психологот Бојана открива како ќе влијае седењето дома на односите помеѓу родители-деца и партнери меѓусебно

Конечно планетата ќе здивне од нас луѓето: Андријана Јаневска ужива во домашна изолација со семејството

Конечно планетата ќе здивне од нас луѓето: Андријана Јаневска ужива во домашна изолација со семејството

Уметниците да не паѓаат во депресија: Ружица од „Ареа“ со порака до колегите

Уметниците да не паѓаат во депресија: Ружица од „Ареа“ со порака до колегите

Васка Леонтиќ искрено: Една финансиска војна поминав и знам што прво треба да се превземе, а да не се паничи во време на коронавирусот

Васка Леонтиќ искрено: Една финансиска војна поминав и знам што прво треба да се превземе, а да не се паничи во време на коронавирусот

Многу соработки се откажуваат: Со Ангела Ѓоргиева искрено за кариерата во време на корона

Многу соработки се откажуваат: Со Ангела Ѓоргиева искрено за кариерата во време на корона

Синот на Дани во самоизолација: Лазар вели дека ќе помине, само да истраеме

Синот на Дани во самоизолација: Лазар вели дека ќе помине, само да истраеме