06 Јуни, 2020
0.0193

(ФОТО) Запознајте го најсимпатичното градче во Италија кое има Трули куќички

Објавено во: Стил 10 Март, 2019

Дел од италијанскиот шарм се културните и уметнички богатства, како и историските локалитети кои не се концентрирани само во големите градови, туку се фрагментирани на целата национална територија. Така добивате впечаток дека во Италија се наоѓате во голем музеј под отворено небо.

Средновековни и ренесансни села, села покрај морето, планините и езерата претставуваат најдобра и најголема разноликост на Италија. Места каде се чувствува магијата низ воздухот додека пешачите или во малите историски дуќанчиња. Во Италија ќе го почувствувате гостопримството, единственоста на нивната храна, вкус и традиција.

Нашата желба е да ве запознаеме со малите скриени скапоцени камења на Италија и совршенството на нивното културно наследство.

Малoто италијанско гратче Алберобело во провинцијата Бари е популарно во целиот свет со романтични, снежно-бели куќи со покриви во облик на конуси, наречени Трули. 

Овие праисториски згради од варовник од 15 век, кои некогаш биле создадени за магацини, а подоцна се претворија во локални домови, се толку фасцинантни што ги разубавуваат сите реклами од овој дел од Италија. Името на градот значи "прекрасно дрво" и е дел од прекрасниот регион Пуља. Не пропуштајте ја можноста да уживате во прекрасните погледи, како и големата кујна и локалните вина што регионот може да ги понуди.

Уживајте во галеријата а при следна прилика отпатуваjте таму и реално не само виртуелно.Можеби ќе ве интересира

Д-р Огњен Даскалов: Бидете сигурни дека правите естетски зафат поради себе, а не за околината

Д-р Огњен Даскалов: Бидете сигурни дека правите естетски зафат поради себе, а не за околината

ТУРУНЏИЕВА ЌЕ ВЕ НАСМЕЕ: Короната пуста да остане

ТУРУНЏИЕВА ЌЕ ВЕ НАСМЕЕ: Короната пуста да остане

Чек да брцнам во ташнава: Кришум лаги

Чек да брцнам во ташнава: Кришум лаги

Теона Стругар Митевска: Човекот се адаптира на секоја ситуација и тоа ме инспирира во новиот филм

Теона Стругар Митевска: Човекот се адаптира на секоја ситуација и тоа ме инспирира во новиот филм

Се подбиваа со мене и ме пцуеа, но одам напред со главата горе: Љубовната приказна на Паула Купер Трајковски

Се подбиваа со мене и ме пцуеа, но одам напред со главата горе: Љубовната приказна на Паула Купер Трајковски

Листата со резултати почнав да ја читам одоздола нагоре: Интервју со Илијана, добитник на стипендијата „Борис Трајковски“

Листата со резултати почнав да ја читам одоздола нагоре: Интервју со Илијана, добитник на стипендијата „Борис Трајковски“

За квалитетот се лепат и спонзори: Лозаноски по терк на светските ѕвезди

За квалитетот се лепат и спонзори: Лозаноски по терк на светските ѕвезди

Илина Арсова: Да знаев дека олку популарен се станувало со вљубување во јавна личност, не ќе се мачев толку со планините

Илина Арсова: Да знаев дека олку популарен се станувало со вљубување во јавна личност, не ќе се мачев толку со планините

Ален Исламовиќ, пејачот на „Бјело дугме“: Коронавирусот кај нас трае три години, ама не е до пандемијата

Ален Исламовиќ, пејачот на „Бјело дугме“: Коронавирусот кај нас трае три години, ама не е до пандемијата