21 Септември, 2019
0.0176

Ѓорѓе Војновиќ останува Главен извршен директор на Триглав Осигурување АД, Скопје

Објавено во: Економија 22 Август, 2019

Ѓорѓе Војновиќ продолжува да ја врши функцијата Главен извршен директор на Триглав Осигурување АД, Скопје.

Ова станува јасно од информацијата објавена на Македонска берза.

„Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација: Собранието на акционери на Триглав Осигурување АД, Скопје на 51-та седница, одржана на 29.05.2019 година, го реизбра г-дин Ѓорѓе Војновиќ за член на Одборот на директори на Триглав Осигурување АД, Скопје со мандат од 4 години. Одборот на директори на Друштвото на 158-та седница на Одборот на директори, одржана на  11.07.2019 година, го назначи г-дин Ѓорѓе Војновиќ за извршен член на Одборот на директори –Главен извршен директор, со тоа што Oдлуката влегува во сила на денот на донесувањето, а ќе се применува од денот на добивање на согласност за вршење на функцијата член на орган на управување од страна на Агенцијата за супервизија на осигурување. На ден 07.08.2019 година Агенцијата за супервизија на осигурување донесе Решение број УП 19-2-654, со кое се издава согласност за г-дин Ѓорѓе Војновиќ за вршење на функцијата член на орган на управување во  друштво за осигурување. Одборот на директори на Друштвото на својата 159-та седница, одржана на 14.08.2019 година, даде согласност за склучување на

Договор за работа на извршниот член на Одборот на директори.

Согласно горенаведеното, г-дин Ѓорѓе Војновиќ продолжува да ја врши функцијата Главен извршен директор на Триглав Осигурување АД, Скопје“, стои во соопштението.

Можеби ќе ве интересира

Ова се топ пет професии со највисоки плати во земјава

Ова се топ пет професии со највисоки плати во земјава

СТАТИСТИКАТА ПОКАЖА: Се зголемила просечната плата во Македонија

СТАТИСТИКАТА ПОКАЖА: Се зголемила просечната плата во Македонија

Почитувањето на човековите права е обврска на државата и на сите сопственици на бизниси, менаџери(-ки) и вработени

Почитувањето на човековите права е обврска на државата и на сите сопственици на бизниси, менаџери(-ки) и вработени

Анѓушев: Се чека согласност на сите за минималната плата

Анѓушев: Се чека согласност на сите за минималната плата

ЌЕ ВАЖИ ЗА ЖЕНИ СО 60 И МАЖИ СО 62 ГОДИНИ: Ќе работат по 6 часа

ЌЕ ВАЖИ ЗА ЖЕНИ СО 60 И МАЖИ СО 62 ГОДИНИ: Ќе работат по 6 часа

Арцелор Митал стана дел од Либерти Стил на моќната ГФГ Алијансата

Арцелор Митал стана дел од Либерти Стил на моќната ГФГ Алијансата

Фондот за иновации првично одреди на кои 30 апликанти ќе им даде 5 милиони евра

Фондот за иновации првично одреди на кои 30 апликанти ќе им даде 5 милиони евра

Тиквеш: На „тимбилдинг“ одат сите вработени, секој да изгради поцврста врска со производот

Тиквеш: На „тимбилдинг“ одат сите вработени, секој да изгради поцврста врска со производот

ТАВ: Ќе има пушачка соба по пасошката контрола на скопскиот аеродром

ТАВ: Ќе има пушачка соба по пасошката контрола на скопскиот аеродром