06 Јуни, 2020
0.0509

Грчките банки коваат план за доброволно заминување на персоналот

Објавено во: Балкан 17 Декември, 2012

Администрациите на банките во моментов не зборуваат многу за намалување на персоналот, но и тоа ќе мора да дојде на дневен ред откако ќе заврши рекапитализацијата на кредитниот систем во април 2013 година. Моменталните планови се однесуваат на поблаги мерки за доброволно заминување, кои Банката на Кипар веќе ги воведе, за заминување на околу 15 проценти од вработените кои се поблиску до пензионирање. Во случајот на АТЕ Банката, бројот на вработените веќе е намален за 500 луѓе од вкупно 5.500 во рамките на преземањето од страна на Пиреја банката, додека планот за реконструкција за поранешната државна банка предвидува во следните три години да си заминат околу 2.000 вработени ангажирани пред 1985 година. Слична програма се планира и за Националната банка на Грција.

Можеби ќе ве интересира

ДЕТАЛИ ЗА УБИСТВОТО ЗА КОЕ СЕ ЗБОРУВАШЕ СО ГОДИНИ - еве како е убиена српската пејачка

ДЕТАЛИ ЗА УБИСТВОТО ЗА КОЕ СЕ ЗБОРУВАШЕ СО ГОДИНИ - еве како е убиена српската пејачка

БУГАРСКИ БИЗНИСМЕН ГО ОБВИНУВА БОРИСОВ ЗА РЕКЕТ - нему и на министерот за финансии им дадов 30 милиони евра

БУГАРСКИ БИЗНИСМЕН ГО ОБВИНУВА БОРИСОВ ЗА РЕКЕТ - нему и на министерот за финансии им дадов 30 милиони евра

Како Грците ќе се грижат за здравјето за туристите?

Како Грците ќе се грижат за здравјето за туристите?

ДЕБЕЛА СНЕЖНА ПОКРИВКА: На Балканот наврнаа 70 сантиметри снег

ДЕБЕЛА СНЕЖНА ПОКРИВКА: На Балканот наврнаа 70 сантиметри снег

ГРЦИЈА ОФИЦИЈАЛНО ПОТВРДИ: Добредојде за српските туристи од 15.јуни

ГРЦИЈА ОФИЦИЈАЛНО ПОТВРДИ: Добредојде за српските туристи од 15.јуни

ГРЦИЈА ПОПУШТА: На бродовите и траектите за 10 проценти повеќе патници

ГРЦИЈА ПОПУШТА: На бродовите и траектите за 10 проценти повеќе патници

СЕ ОТВОРААТ БИЗНИСИТЕ: Грција на 1 јули ќе биде вратена во нормала

СЕ ОТВОРААТ БИЗНИСИТЕ: Грција на 1 јули ќе биде вратена во нормала

(ФОТО) ПОГОДЕН СЕВЕРОТ НА ХРВАТСКА: Паѓаше град со големина на лешник

(ФОТО) ПОГОДЕН СЕВЕРОТ НА ХРВАТСКА: Паѓаше град со големина на лешник

ХРВАТСКА: Цела куќа со базен може да се изнајми за 114 евра

ХРВАТСКА: Цела куќа со базен може да се изнајми за 114 евра