23 Април, 2019
0.0536

Грчките попови спијат на милиони и одговараат за затаен данок

Објавено во: Балкан 14 Декември, 2012

Или се под истрага и се соочуваат со обвинители, ова е секојденвието на грчки попови со дебели сметки во банка.  Милиони евра досрега има пронајдено грчката канцеларија за истрага на економски криминал на банкарски сметки на попови . Меѓу нив има и такви кои затајувале данок. Во Грција постои политичка врска меѓу црквата и државата и затоа на поповите им се допуштат екстра привилегии.  Ваквата состојба со свештените лица се должи на фактот што ретко кој политичар се осмелува да ги “навреди” црковните авторитети. Екпретите велат дека поповите во голема мера влијаат на јавното мислење па затоа политичарите избегнуваат да ги “вознемируваат”.

Можеби ќе ве интересира

Бизнисмен од Бања Лука убиен во заседа: „Ликвидацијата-убиство со потпис на власта“

Бизнисмен од Бања Лука убиен во заседа: „Ликвидацијата-убиство со потпис на власта“

СВИРЕПО ЈА УБИ И ПРИЗНА ВИНА: Три децении затвор за убиецот на бугарската новинарка

СВИРЕПО ЈА УБИ И ПРИЗНА ВИНА: Три децении затвор за убиецот на бугарската новинарка

Позната сумата што владата на Србија ја издвои за помош за Нотр Дам

Позната сумата што владата на Србија ја издвои за помош за Нотр Дам

Грчки медиуми: Нискиот процент на излезност ги одбележа претседателските избори во Северна Македонија

Грчки медиуми: Нискиот процент на излезност ги одбележа претседателските избори во Северна Македонија

СРБИТЕ НАЈДОА РЕШЕНИЕ: Еве како ќе се спасуваат од километарските колони на границите

СРБИТЕ НАЈДОА РЕШЕНИЕ: Еве како ќе се спасуваат од километарските колони на границите

Инвестиција „тешка“ 450 милиони евра: Што ќе градат Србија и РС на Дрина

Инвестиција „тешка“ 450 милиони евра: Што ќе градат Србија и РС на Дрина

Мира Марковиќ погребана: Еве каде ќе почива сопругата на Милошевиќ

Мира Марковиќ погребана: Еве каде ќе почива сопругата на Милошевиќ

Авионска несреќа во Бугарија со жртви

Авионска несреќа во Бугарија со жртви

(ФОТО) Зорица Брунцлик на погребот на Мира Милошевиќ

(ФОТО) Зорица Брунцлик на погребот на Мира Милошевиќ