06 Април, 2020
0.0208

Холивудски приказни

Објавено во: Стил 10 Февруари, 2020

Ден пред Оскар...имајте предвид дека кога е пишувана колумнава, само се погрева таа еуфорија која дури и кај оние кои се најскептични, буди некое чувство на возбуда. Не верувам дека ќе издржам вечерва до толку доцна, оти знаете, со годините некако се’ ми се изврти.

Дали имам очекувања? Не знам, мислам дека не се работи за очекување.

За мене лично и ова до сега е голем успех, како да сме земале Оскар. Горда сум на луѓето кои имаа верба со години да работат на еден проект, негувајќи ја идејата за него со истата страст и жар. Горда сум дека се’ повеќе не’ има по светски познати фестивали, претставени од млади луѓе. И додека се мислам дали ќе заспијам веднаш откако ќе ја испратам колумнава или ќе дремнам до 2 наутро па ќе ѕиркам во телевизорот, а можеби и се’ ќе преспијам, знам само дека она што го живееме сега е она што треба да го живееме вообичаено. Она заедништво при навивање на “нашите” сакам да се буди повторно и во сите сегменти на нашата живеачка. Оти се уморивме некако. Јас барем сум се’ поуморна и поуморна. И тој умор како да нема крај.


Целата колумна на Ана Бунтеска читајте на Женски магазин, тука.

Можеби ќе ве интересира

Кога ќе заврши сево ова не би стравувала да се вратам: Јована Нешова за искуството во Кина

Кога ќе заврши сево ова не би стравувала да се вратам: Јована Нешова за искуството во Кина

Не го врти и другиот образ

Не го врти и другиот образ

Фризерите на удар од коронавирусот: Село гори, баба се чешла

Фризерите на удар од коронавирусот: Село гори, баба се чешла

Порака на Моханџи до светот за глобалната здравствена криза и насилството во светот

Порака на Моханџи до светот за глобалната здравствена криза и насилството во светот

Книга на денот: „Соба со поглед“ од Едвард Морган Форстер

Книга на денот: „Соба со поглед“ од Едвард Морган Форстер

И ова ќе помине: Психологот Бојана открива како ќе влијае седењето дома на односите помеѓу родители-деца и партнери меѓусебно

И ова ќе помине: Психологот Бојана открива како ќе влијае седењето дома на односите помеѓу родители-деца и партнери меѓусебно

Конечно планетата ќе здивне од нас луѓето: Андријана Јаневска ужива во домашна изолација со семејството

Конечно планетата ќе здивне од нас луѓето: Андријана Јаневска ужива во домашна изолација со семејството

Уметниците да не паѓаат во депресија: Ружица од „Ареа“ со порака до колегите

Уметниците да не паѓаат во депресија: Ружица од „Ареа“ со порака до колегите

Васка Леонтиќ искрено: Една финансиска војна поминав и знам што прво треба да се превземе, а да не се паничи во време на коронавирусот

Васка Леонтиќ искрено: Една финансиска војна поминав и знам што прво треба да се превземе, а да не се паничи во време на коронавирусот