08 Април, 2020
0.0222

Храбар Полјак добил работно место како награда

Објавено во: Стил 18 Јануари, 2013

Триесет и двегодишен Полјак, од градот Калиш, во централниот дел на земјата покажал голема храброст и присебност кога успеал да запре автобус полн со патници откако возачот добил инфаркт и се онесвестил.

Во знак на благодарност транспортното претпријатие, во чија сопственост бил автобусот на мажот кој бил невработен, му понудило вработување како возач.

- Да не беше одлучноста на овој човек, можеше да дојде до голема трагедија. Автобусот полн со луѓе, иако кратко време, се движеше неконтролирано низ улиците на градот, соопшти портпаролот на локалната полиција Себастиан Таранек Бидејќи нововработениот возач ги немал потребните квалификации за вршење на дејност во јавниот превоз, фирмата се понудила да ги плати и потребните курсеви, информираше полската телевизија ТВН 24.

Можеби ќе ве интересира

Jасмина Поповска: Го избрав „Декамерон“, сè што е човечко, не ни е туѓо

Jасмина Поповска: Го избрав „Декамерон“, сè што е човечко, не ни е туѓо

Неприродно е да не смеам да ги гушнам родителите: Водителката Елена за изолацијата

Неприродно е да не смеам да ги гушнам родителите: Водителката Елена за изолацијата

Што прават нашите познати мажи во изолација: Кој се досадува, кој прави ручек

Што прават нашите познати мажи во изолација: Кој се досадува, кој прави ручек

Не сум бил дома од лани: Пејачот Белов во изолација во Србија

Не сум бил дома од лани: Пејачот Белов во изолација во Србија

Лиза Велкоска, толкувач: Зборуваме со знаци, израз и експресија за 6000 луѓе со оштетен слух

Лиза Велкоска, толкувач: Зборуваме со знаци, израз и експресија за 6000 луѓе со оштетен слух

Детски канал од утре на МТВ

Детски канал од утре на МТВ

Книга на денот: „365 дена здравје“ од д-р Пунам Лакра

Книга на денот: „365 дена здравје“ од д-р Пунам Лакра

Ова е одлична лекција да престанеме да се тркаме кој постигнал повеќе, кој посетил повеќе земји и да сфатиме дека животот е еден: Блогерката Шијакоска искрена

Ова е одлична лекција да престанеме да се тркаме кој постигнал повеќе, кој посетил повеќе земји и да сфатиме дека животот е еден: Блогерката Шијакоска искрена

Животот е суров и радосен: Дарио со искрена приказна

Животот е суров и радосен: Дарио со искрена приказна