23 Април, 2019
0.0341

Хрватска не е рамнодушна на оценката од С&П

Објавено во: Балкан 15 Декември, 2012

Откако Стандард и Пурс ја деградира Хрватска  и  го снижи кредитниот рејтинг, министер за финансии Славко Линич изјави дека владата одново ќе го разгледа буџетот за 2013 година. Според Линич  рејтингот го вклучува фактот дека хрватската влада не ги намалила трошоците за плати, пензии и социјалната помош, но рече дека ќе се продолжи со реформите. -Немаме намера да ги зголеми даноците и придонесите, нема да ги намалуваме платите и пензиите но ќе ги пресечеме одредени издатоци за плати. Владата нема да гуи намали социјални трансфери, како што се социјална помош и детски додаток, но ќе почне да се оценува каде овие трансфери навистина требаат, изјави Линич. Со оглед дека на Хрватска и се заканува зголемување на долгот, Владата во јануари нема да оди на светскиот пазар, веројатно ќе подигне кредит од локалните банки, рече Линич.

Можеби ќе ве интересира

Бизнисмен од Бања Лука убиен во заседа: „Ликвидацијата-убиство со потпис на власта“

Бизнисмен од Бања Лука убиен во заседа: „Ликвидацијата-убиство со потпис на власта“

СВИРЕПО ЈА УБИ И ПРИЗНА ВИНА: Три децении затвор за убиецот на бугарската новинарка

СВИРЕПО ЈА УБИ И ПРИЗНА ВИНА: Три децении затвор за убиецот на бугарската новинарка

Позната сумата што владата на Србија ја издвои за помош за Нотр Дам

Позната сумата што владата на Србија ја издвои за помош за Нотр Дам

Грчки медиуми: Нискиот процент на излезност ги одбележа претседателските избори во Северна Македонија

Грчки медиуми: Нискиот процент на излезност ги одбележа претседателските избори во Северна Македонија

СРБИТЕ НАЈДОА РЕШЕНИЕ: Еве како ќе се спасуваат од километарските колони на границите

СРБИТЕ НАЈДОА РЕШЕНИЕ: Еве како ќе се спасуваат од километарските колони на границите

Инвестиција „тешка“ 450 милиони евра: Што ќе градат Србија и РС на Дрина

Инвестиција „тешка“ 450 милиони евра: Што ќе градат Србија и РС на Дрина

Мира Марковиќ погребана: Еве каде ќе почива сопругата на Милошевиќ

Мира Марковиќ погребана: Еве каде ќе почива сопругата на Милошевиќ

Авионска несреќа во Бугарија со жртви

Авионска несреќа во Бугарија со жртви

(ФОТО) Зорица Брунцлик на погребот на Мира Милошевиќ

(ФОТО) Зорица Брунцлик на погребот на Мира Милошевиќ