06 Април, 2020
0.0244

И тапанарите имаат свој Коби Брајант: Искрена приказна на Гаро Тавитјан

Објавено во: Стил 11 Февруари, 2020

По тапанарите на „Ролинг Стоунс“, „Квин“ и „Дуран Дуран“, и нашиот музичар Гаро Тавитајн стана заштитно лице на Vic Firth, светска компанија која е број еден во светот за производство на палки за тапани. Компанијата има глобална мрежа и дистрибуција во целиот свет, а Гаро вели дека повеќе од 20 години настапувал со нивните палки.

„Користев и модели кои се со потпис, односно моделот на Dave Weckl (за кого Yamaha  направи добош со потпис за целиот светски пазар) кој е познат како светски виртуоз (Греми дибитник) и како тапанар на најголемите светски музичари како генијалниот композитор на денешнината, Chick Corea. Низ текот на годините имав прилика да свирам и со палиците на Steve Gadd , signature серијата на Omar Hakim, како и Vinnie Colaiuta кој е најсниманиот и највиртуозниот тапанар на денешнината, а настапува со Sting, Peter Gabriel, Chaka Khan, Frank Zappa (во 70-тите), Herbie Hancock, а е и солист со свои солистички агенди и проекти и е изгласан повеќе пати за тапанар на деценијата во Америка, раскажа Тавитјан за „Женски магазин“.

Можеби ќе ве интересира

Кога ќе заврши сево ова не би стравувала да се вратам: Јована Нешова за искуството во Кина

Кога ќе заврши сево ова не би стравувала да се вратам: Јована Нешова за искуството во Кина

Не го врти и другиот образ

Не го врти и другиот образ

Фризерите на удар од коронавирусот: Село гори, баба се чешла

Фризерите на удар од коронавирусот: Село гори, баба се чешла

Порака на Моханџи до светот за глобалната здравствена криза и насилството во светот

Порака на Моханџи до светот за глобалната здравствена криза и насилството во светот

Книга на денот: „Соба со поглед“ од Едвард Морган Форстер

Книга на денот: „Соба со поглед“ од Едвард Морган Форстер

И ова ќе помине: Психологот Бојана открива како ќе влијае седењето дома на односите помеѓу родители-деца и партнери меѓусебно

И ова ќе помине: Психологот Бојана открива како ќе влијае седењето дома на односите помеѓу родители-деца и партнери меѓусебно

Конечно планетата ќе здивне од нас луѓето: Андријана Јаневска ужива во домашна изолација со семејството

Конечно планетата ќе здивне од нас луѓето: Андријана Јаневска ужива во домашна изолација со семејството

Уметниците да не паѓаат во депресија: Ружица од „Ареа“ со порака до колегите

Уметниците да не паѓаат во депресија: Ружица од „Ареа“ со порака до колегите

Васка Леонтиќ искрено: Една финансиска војна поминав и знам што прво треба да се превземе, а да не се паничи во време на коронавирусот

Васка Леонтиќ искрено: Една финансиска војна поминав и знам што прво треба да се превземе, а да не се паничи во време на коронавирусот