24 Мај, 2019
0.0545

Интервју со д-р Јана Марин: Мажите треба да се ценат според жените што ги имаат покрај себе

Објавено во: Стил 15 Март, 2019

Силна, амбициозна, едуцирана, успешна и секогаш гласна за улогата на современата жена во општеството. Доволен повод да разговаравме со д-р Јана Марин, директор и член на Одборот на директори на Клиничката болница „Аџибадем Систина“ 

Д-р Марин по професија е стоматолог. Во 2009 година магистрирала на престижниот универзитет „Бокони“ во Милано, на Одделот за интернационален здравствен менаџмент, економија и политика. Како советник на министерот за здравство работела на широк дијапазон теми од областа на здравствената политика и на економското планирање во јавното здравство. Менаџерските вештини пренесени од врвни предавачи ги надоградува во Harvard Business School и престижната Kellogg School of Management. Сега, со својата едукација, стручност, менаџерски способности и иновативност ги води клучните проекти на „Аџибадем Систина“. Д-р Јана Марин со задоволство прифати да зборува за професионалниот ангажман и за ролјата на жените лидери, за стереотипите, предрасудите и предизвиците.

* Клиничката болница „Аџибадем Систина“ од самото отварање поставува високи критериуми за работа. Со минатогодишното вградување на целосно вештачко срце, кое медиумите го квалификуваа како „Историски ден за македонското здравство“, уште еднаш покажа дека е лидер во воведување нови интервенции. Што значеше тоа за болницата?

- Ние како болница секогаш сме биле пионери во изведувањето на комплексни, на најнапредни и на најмодерни интервенции. Секогаш сме се труделе да бидеме први. За тоа е потребно секогаш посветеност на топ-менаџментот, а во истовреме да ги имате најдобрите доктори кои што се подготвени и воиграни со целиот тим на болницата за да го изведат тоа.

Целото интервју читајте го на Женски магазин, тука.

Можеби ќе ве интересира

Интервју Ивановска: Непотизмот во системот на вработување ги исели квалификуваните кадри

Интервју Ивановска: Непотизмот во системот на вработување ги исели квалификуваните кадри

„Женски магазин“ на Крф: Една поинаква традиција на магичниот остров

„Женски магазин“ на Крф: Една поинаква традиција на магичниот остров

Мајка

Мајка

Нема да бидам ѓубре и ќе оставам половина од медот за пчелите: Интервју со Дритон Вејсели

Нема да бидам ѓубре и ќе оставам половина од медот за пчелите: Интервју со Дритон Вејсели

ФИРОМ ти си гордост наша?!

ФИРОМ ти си гордост наша?!

(ФОТО) Од аеродром на матура: Гиговска цела во розево!

(ФОТО) Од аеродром на матура: Гиговска цела во розево!

(ГАЛЕРИЈА) ЕКСПЛОЗИЈА НА БОИ: Women'secret костими за капење 2019

(ГАЛЕРИЈА) ЕКСПЛОЗИЈА НА БОИ: Women'secret костими за капење 2019

Крени рачна!

Крени рачна!

Свирев гитара за да преживеам, а сега луѓето ме плаќаат за луксузни парфеми: Интервју со Паоло Терензи

Свирев гитара за да преживеам, а сега луѓето ме плаќаат за луксузни парфеми: Интервју со Паоло Терензи