26 Јануари, 2022
0.0270

Искрено со маестро Џамбо Агушев: Ако облеката одговара на духот на личноста, сигурен сум дека тука нема никаква причина за некакво осудување

Објавено во: Стил 27 Септември, 2021

Непосреден и многу професионален, секогаш насмеан! Светот веќе го запозна, а неговата музика и она што го созадава многумина ќе кажат дека е ремек- дело. Џамбо Агушев стана своевиден културен бренд на државата заедно со својот оркестар, промовирајќи вредности кои и другите треба да ги промовираат. Неговиот музички успех се темели на многу работа, контакти, настапи насекаде, посветеност и желба да се прикаже она најдоброто од него. А, најдоброто од него се гледа и на моден план. Едноставно, секаде и секогаш изгледа стилски воочливо и одлично. 

За Машки магазин, го контактиравме во Словенија, каде имаше свои настапи! Еве што вели за стилот, својот стил, за работата...

Ваша дефиниција општо за стилот?

- Па, општо и накратко, стилот би го дефинирал како начин на изразување кој ги содржи сите можни карактеристики и особини преку кои една личност се разликува од останатите. И би кажал дека тоа е една исклучително важна алка од комплетното креирање на сопствената личност. 

Како ти стилски се дефинирате...

- Како професионален музичар, најголемото внимание и енергија секако ги насочувам во мојот индивидуален стил на музицирање. Но, во никој случај не ја изоставам важноста на сите останати сегменти кои ја креираат мојата личност, односно мојот стил на однесување, било тоа да е професионализмот, приватниот живот, начинот на однесување, начинот на облекување и слично. А, ако треба да дадам конкретна дефиниција за мојот личен стил, јас сепак би се потпрел на дефиницијата која ме опишува како музичар-професионалец а тоа е дека: „Џамбо Агушев е урбан, ведар и максимално позитивен музичар, кој бескрајната енергија и посебната емоција знае на чудесен начин да ја пренесе на секој човек од неговото опкружување“.  Таков сум на сцена, таков сум и надвор од сцената. Едноставно, таков ми е стилот.   

Повеќе на Машки магазин овде


Можеби ќе ве интересира

Во семејството еден е столб, другиот мотор: Ема Попивода - неодолива убавина

Во семејството еден е столб, другиот мотор: Ема Попивода - неодолива убавина

Лаф- муабет со Методија Илиевски: Битолчаните посветуваат поголемо внимание на својот изглед од скопјаните

Лаф- муабет со Методија Илиевски: Битолчаните посветуваат поголемо внимание на својот изглед од скопјаните

Аки Рахимовски утре требаше да дојде во Скопје: Каролина, Тавитјан и Харе се сеќаваат на пријателот

Аки Рахимовски утре требаше да дојде во Скопје: Каролина, Тавитјан и Харе се сеќаваат на пријателот

Студиите во Рим бараа огромна посветеност, за четири години, само двапати излегов надвор од градот - Ива Милошевска сопственичка на салоните за накит на ексклузивниот италијански бренд „Rebecca“

Студиите во Рим бараа огромна посветеност, за четири години, само двапати излегов надвор од градот - Ива Милошевска сопственичка на салоните за накит на ексклузивниот италијански бренд „Rebecca“

Со позајмени 280 денари се вратив од Прилеп во Скопје, бев депресивна, но одлучив да се борам: Елена Петреска ја раскажа тешката животна приказна

Со позајмени 280 денари се вратив од Прилеп во Скопје, бев депресивна, но одлучив да се борам: Елена Петреска ја раскажа тешката животна приказна