07 Април, 2020
0.0222

Како да се заштитите од вируси кога одите на шопинг во продавница?

Објавено во: Стил 25 Март, 2020

Кои се најзагадените површини во продавниците?


Во контекст на пандемијата, новиот коронавирус COVID-19 утврди посебни мерки на зараза, кои вклучуваат затворање на скоро сите продажни места, со исклучок на маркетите и аптеките.

Продавниците за храна продолжуваат да работат така што граѓаните ќе можат да добијат основен пристап до храната и средтсвата за домаќинство што им се потребни. Сепак, и покрај ригорозните контроли за дезинфекција и санитарни услови, во овие продавници сè уште има многу патогени, микроорганизми, вируси и бактерии, бидејќи многу луѓе допираат на површините.

Како да се заштитите од инфекција кога одите на шопинг во продавница?

Ова е она на што треба да посветите најмногу внимание.

Кошнички, корпи, колички за пазарење

Целиот текст на Женски магазин, овде

Можеби ќе ве интересира

Книга на денот: „Уметноста на едноставното живеење“ од Шунмио Масуно

Книга на денот: „Уметноста на едноставното живеење“ од Шунмио Масуно

Кога ќе заврши ова, ќе ја носам ќерка ми во Дебар покрај езеро: Андреј ДНК емотивно за Женски Магазин

Кога ќе заврши ова, ќе ја носам ќерка ми во Дебар покрај езеро: Андреј ДНК емотивно за Женски Магазин

Кога ќе заврши сево ова не би стравувала да се вратам: Јована Нешова за искуството во Кина

Кога ќе заврши сево ова не би стравувала да се вратам: Јована Нешова за искуството во Кина

Не го врти и другиот образ

Не го врти и другиот образ

Фризерите на удар од коронавирусот: Село гори, баба се чешла

Фризерите на удар од коронавирусот: Село гори, баба се чешла

Порака на Моханџи до светот за глобалната здравствена криза и насилството во светот

Порака на Моханџи до светот за глобалната здравствена криза и насилството во светот

Книга на денот: „Соба со поглед“ од Едвард Морган Форстер

Книга на денот: „Соба со поглед“ од Едвард Морган Форстер

И ова ќе помине: Психологот Бојана открива како ќе влијае седењето дома на односите помеѓу родители-деца и партнери меѓусебно

И ова ќе помине: Психологот Бојана открива како ќе влијае седењето дома на односите помеѓу родители-деца и партнери меѓусебно

Конечно планетата ќе здивне од нас луѓето: Андријана Јаневска ужива во домашна изолација со семејството

Конечно планетата ќе здивне од нас луѓето: Андријана Јаневска ужива во домашна изолација со семејството