05 Јуни, 2020
0.0216

Како поднесувате пораз? Силни ли сте?

Објавено во: Стил 12 Октомври, 2019

Дали се виткате во ќошот, ја обвинувате вашата лоша судбина и плачете со денови, или му честитате на вашиот противник (претпоставувајќи дека имате) на победата, учителекција и играте подобро наредниот пат.

Подемот и падот, поразите и победите, се составен дел од животот на секој човек. Треба да бидете свесни дека не можете секогаш да го направите најдобриот потег и да си гарантирате успех, без разлика колку и да се трудите. Меѓутоа, справувањето со поразот не е така лесно. Многумина сметаат дека е премногу трагично. Тие мислат дека нивниот свет пропаднал и не гледаат како да продолжат понатаму. Тие попрво би „се изеле“ и многу често ги обвинуваат другите, иако се свесни за нивната улога или вина во сето ова. Многу е  важно да останете доследни на себе и да не покажувате лутина, односно да не чувствувате лутина кога ќе настапи поразот.

Повеќе читајте на Женски магазин, тука.

Можеби ќе ве интересира

Д-р Огњен Даскалов: Бидете сигурни дека правите естетски зафат поради себе, а не за околината

Д-р Огњен Даскалов: Бидете сигурни дека правите естетски зафат поради себе, а не за околината

ТУРУНЏИЕВА ЌЕ ВЕ НАСМЕЕ: Короната пуста да остане

ТУРУНЏИЕВА ЌЕ ВЕ НАСМЕЕ: Короната пуста да остане

Чек да брцнам во ташнава: Кришум лаги

Чек да брцнам во ташнава: Кришум лаги

Теона Стругар Митевска: Човекот се адаптира на секоја ситуација и тоа ме инспирира во новиот филм

Теона Стругар Митевска: Човекот се адаптира на секоја ситуација и тоа ме инспирира во новиот филм

Се подбиваа со мене и ме пцуеа, но одам напред со главата горе: Љубовната приказна на Паула Купер Трајковски

Се подбиваа со мене и ме пцуеа, но одам напред со главата горе: Љубовната приказна на Паула Купер Трајковски

Листата со резултати почнав да ја читам одоздола нагоре: Интервју со Илијана, добитник на стипендијата „Борис Трајковски“

Листата со резултати почнав да ја читам одоздола нагоре: Интервју со Илијана, добитник на стипендијата „Борис Трајковски“

За квалитетот се лепат и спонзори: Лозаноски по терк на светските ѕвезди

За квалитетот се лепат и спонзори: Лозаноски по терк на светските ѕвезди

Илина Арсова: Да знаев дека олку популарен се станувало со вљубување во јавна личност, не ќе се мачев толку со планините

Илина Арсова: Да знаев дека олку популарен се станувало со вљубување во јавна личност, не ќе се мачев толку со планините

Ален Исламовиќ, пејачот на „Бјело дугме“: Коронавирусот кај нас трае три години, ама не е до пандемијата

Ален Исламовиќ, пејачот на „Бјело дугме“: Коронавирусот кај нас трае три години, ама не е до пандемијата