14 Ноември, 2019
0.0164

Кажи зошто ме сакаш

Објавено во: Стил 30 Октомври, 2019

Многу долго време не сакав да си признаам себе си дека не се сите како мене. Дека не судат сите како мене, не сакаат како мене, не живеат како мене. Во моментот кога ми светна дека, ало Ивана, сите луѓе се различни, и ако ти некого сакаш заради некоја негова за тебе најважна карактерна особина, не значи дека истото е возвратено назад. Веројатно тоа беше моментот на комплетно созревање како личност, моментот кога престанав да очекувам од луѓето. Во истиот тој момент ја видов вистината околу мене, зошто, колку, како и кога некој ме сака.

Јас сум Ивана Кнез, веќе десет години наназад.

Предходно не бев. Предходно бев само Ивана, ранлива, сонлива, несигурна, буцка, исплашена, но упорна Ивана. Таа е се уште тука, таа е девојката која ме донесе до Ивана Кнез, но себично ја чувам за себе и само за оние кои ја заслужуваат. 


Целата колумна на Ивана Кнез читајте ја на Женски магазин, тука.

Можеби ќе ве интересира

ЗА НЕГО НЕМА ЛЕК, САМО ТЕРАПИЈА: Како да препознаете дека имате дијабетес

ЗА НЕГО НЕМА ЛЕК, САМО ТЕРАПИЈА: Како да препознаете дека имате дијабетес

Наша репортажа: Неколку работи за авантуристите и оние кои очекуваат повеќе од Санторини (II дел)

Наша репортажа: Неколку работи за авантуристите и оние кои очекуваат повеќе од Санторини (II дел)

Скопје е загаден од луѓе: Искрен муабет со Биба Додева 13 Ноември, 2019

Скопје е загаден од луѓе: Искрен муабет со Биба Додева 13 Ноември, 2019

(ФОТО) Првата дама впечатлива во Кенија: Розова боја за сензуална романтичност

(ФОТО) Првата дама впечатлива во Кенија: Розова боја за сензуална романтичност

Храбрите жени гордо го носат светот во своите гради: Интервју со трите главни актерки од „Врба“, Камка, Сара и Наталија

Храбрите жени гордо го носат светот во своите гради: Интервју со трите главни актерки од „Врба“, Камка, Сара и Наталија

Лекарите со совети: најефикасни против загадениот воздух се овие маски

Лекарите со совети: најефикасни против загадениот воздух се овие маски

Мојата симпатија е поубава од твојата!

Мојата симпатија е поубава од твојата!

Хрватите најмногу очекуваат, најмалку Македонците: Задоволни со 565 евра плата

Хрватите најмногу очекуваат, најмалку Македонците: Задоволни со 565 евра плата

Новинарката Билјана Секуловска со необично хоби: Предметите ги сликам за да не бидат депресивни

Новинарката Билјана Секуловска со необично хоби: Предметите ги сликам за да не бидат депресивни