28 Мај, 2020
0.0466

Книга на денот: „Есента на една љубов“ од д-р Срѓан Керим

Објавено во: Стил 31 Март, 2020

„Неговата творечка намера е да ги зачува од заборавот магицните мигови и слики, звуци, мириси и зборови, средби и разделби од дипломатските крстосувања по белиот свет, во егзотичните земји и таинствени средини, како што тоа го правеле и го прават во своите нотеси и патописи големите патешественици и аџии, жедни за нови пространства и доживувања, за незаборавни случки и ликови, откривајќи ја секогаш поетската страна на животот и љубовта што ги обединува луѓето во светот, во сите меридијани и поднебја ”

Целиот текст на Женски магазин, овде

Можеби ќе ве интересира

Играме игри без граници со децата, и можеме да не излеземе од дома: Искрено со Симон Трпчески

Играме игри без граници со децата, и можеме да не излеземе од дома: Искрено со Симон Трпчески

Телефонски ќе проценуваме кој случај е итен: Др. Данчо Бизевски за новите протоколи во стоматологијата

Телефонски ќе проценуваме кој случај е итен: Др. Данчо Бизевски за новите протоколи во стоматологијата

Модел за Плејбој и ултрадесничар - што прават наследниците на контроверзните историски личности

Модел за Плејбој и ултрадесничар - што прават наследниците на контроверзните историски личности

Мартин Вучиќ со емотивна порака за Драган: За мене секогаш ТАТКО над татковците!

Мартин Вучиќ со емотивна порака за Драган: За мене секогаш ТАТКО над татковците!

(ФОТО) Мини трансформација: Македонските пејачки како мажи

(ФОТО) Мини трансформација: Македонските пејачки како мажи

Дејан Митровски- УРКО: Личноста на која си телохранител ја ставаш на прво место

Дејан Митровски- УРКО: Личноста на која си телохранител ја ставаш на прво место

Како да се пронајде злато без детектор, па дури и кај нас: Научниците со откритие

Како да се пронајде злато без детектор, па дури и кај нас: Научниците со откритие