28 Мај, 2020
0.0380

Книга на денот: „Последниот Христијанин“ од Исидора Бјелица

Објавено во: Стил 30 Март, 2020

Во позиција кога смртта е неизбежна, многумина се вртат кон верата како единствен исход и надеж. Но што ќе се случи во блиска иднина кога ќе се освои вечниот живот, кога смртта нема да биде нужен исход на нашата земска егзистенција?

Што ќе биде, кога наспроти вечното страдање во паднатиот свет, па сепак сигурно постоење, ќе го имаме изборот на верата?

Кога смртта ќе биде работа на избор, колкумина ќе бидат оние што се подготвени да умрат за Христа?

Целиот текст на Женски магазин, овде

Можеби ќе ве интересира

Играме игри без граници со децата, и можеме да не излеземе од дома: Искрено со Симон Трпчески

Играме игри без граници со децата, и можеме да не излеземе од дома: Искрено со Симон Трпчески

Телефонски ќе проценуваме кој случај е итен: Др. Данчо Бизевски за новите протоколи во стоматологијата

Телефонски ќе проценуваме кој случај е итен: Др. Данчо Бизевски за новите протоколи во стоматологијата

Модел за Плејбој и ултрадесничар - што прават наследниците на контроверзните историски личности

Модел за Плејбој и ултрадесничар - што прават наследниците на контроверзните историски личности

Мартин Вучиќ со емотивна порака за Драган: За мене секогаш ТАТКО над татковците!

Мартин Вучиќ со емотивна порака за Драган: За мене секогаш ТАТКО над татковците!

(ФОТО) Мини трансформација: Македонските пејачки како мажи

(ФОТО) Мини трансформација: Македонските пејачки како мажи

Дејан Митровски- УРКО: Личноста на која си телохранител ја ставаш на прво место

Дејан Митровски- УРКО: Личноста на која си телохранител ја ставаш на прво место

Како да се пронајде злато без детектор, па дури и кај нас: Научниците со откритие

Како да се пронајде злато без детектор, па дури и кај нас: Научниците со откритие

(ФОТО) Повеќе не е црна: Зорица Заева конечно смени боја на коса

(ФОТО) Повеќе не е црна: Зорица Заева конечно смени боја на коса