05 Јуни, 2023
0.0251

КОЛКАВИ МЕСЕЧНИ ПАУШАЛИ ЌЕ ДОБИВААТ ДИРЕКТОРИТЕ ВО „ТЕТЕКС“ - компанијата ги објави бројките, има и мали промени во Одборот

Објавено во: Економија 20 Март, 2023

Добивај вести на Viber

Во тетовскиот комбинат „Тетекс“ дојде до мали промени во Одборот на директори, со тоа што на сите петмин им завршил мандатот, но повторно беа избрани четворица од директорите, а само на една директорка мандатот не и е продолжен. 

Како што објави компанијата преку ценовно чувствителна информација на Берзата, мандатот им истекол на петте члена на Одборот на директори и тоа Борислав Трповски, Евгенија Трпоска, Стеван Томовски, Звонимир Ристовски и Драгица Јовановска.

Со одлука на Собранието на акционери, пак, Трповски, Трпоска, Томовски и Ристовски биле избрани за уште еден мандат, кој ќе трае шест години. На местото на Јовановска, пак, е избран Душко Мишевски од Тетово, дипломиран технолог. 

Звонимир Ристовски е избран за независен неизвршен член на Одборот.

Тетекс објави и колкави паушали ќе земаат директорите.

Па така, месечен паушал од 33.333 денари ќе зема претседателот, а членовите на Одборот на директори ќе добиваат по 22.222 денари месечно во форма на паушал, објави компанијата преку ценовно чувствителна информација на Берзата.

Н.Н.Ф.

Можеби ќе ве интересира

ЕВЕ ЗОШТО ОВАА ЕКОНОМСКА КРИЗА Е ПОЛОША ОД ГОЛЕМАТА РЕЦЕСИЈА: И бизнисот со испорака на храна полека почнува да „пука“

ЕВЕ ЗОШТО ОВАА ЕКОНОМСКА КРИЗА Е ПОЛОША ОД ГОЛЕМАТА РЕЦЕСИЈА: И бизнисот со испорака на храна полека почнува да „пука“

Анѓушев домаќин на британска делегација:Средба со специјалниот британски претставник за трговија, Мартин Викерс

Анѓушев домаќин на британска делегација:Средба со специјалниот британски претставник за трговија, Мартин Викерс

РКЕ ДАЛА ЛИЦЕНЦИ НА 486 ЦЕНТРАЛИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ОД ОБНОВЛИВИ ИЗВОРИ: Ќе се задоволат потребите на близу 100 илјади домаќинства

РКЕ ДАЛА ЛИЦЕНЦИ НА 486 ЦЕНТРАЛИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ОД ОБНОВЛИВИ ИЗВОРИ: Ќе се задоволат потребите на близу 100 илјади домаќинства

НОВА ВЕСТ ОД ЕВРОПСКАТА ЦЕНТРАЛНА БАНКА: „Ќе продолжиме да ги зголемуваме каматите“

НОВА ВЕСТ ОД ЕВРОПСКАТА ЦЕНТРАЛНА БАНКА: „Ќе продолжиме да ги зголемуваме каматите“

ЦЕЛИОТ РЕГИОН Е СО ДЛАБОКИ ЕКОНОМСКИ ЛУЗНИ: ММФ објави што не очекува во следниот период

ЦЕЛИОТ РЕГИОН Е СО ДЛАБОКИ ЕКОНОМСКИ ЛУЗНИ: ММФ објави што не очекува во следниот период

ПОЛН РЕЗЕРВОАР ЗА 60 ЕВРА: Македонија има најевтино гориво во регионот, според српските медиуми

ПОЛН РЕЗЕРВОАР ЗА 60 ЕВРА: Македонија има најевтино гориво во регионот, според српските медиуми

Груевски и неговата „економска парадигма“: Колку странските фирми изнесуваат профит од Македонија, толку македонските фирми да внесуваат профит од нивни инвестиции во странство

Груевски и неговата „економска парадигма“: Колку странските фирми изнесуваат профит од Македонија, толку македонските фирми да внесуваат профит од нивни инвестиции во странство

КОЈ ТРГОВСКИ СИНЏИР Е НА ПРВО МЕСТО ПО ЗАРАБОТКА? Еве колку финансии остваруваат во Хрватска

КОЈ ТРГОВСКИ СИНЏИР Е НА ПРВО МЕСТО ПО ЗАРАБОТКА? Еве колку финансии остваруваат во Хрватска

НА ЗЕМЈИТЕ ИМ Е СЕ ПОТЕШКО ДА ДОЈДАТ ДО ПАРИ:Еве кои се причините

НА ЗЕМЈИТЕ ИМ Е СЕ ПОТЕШКО ДА ДОЈДАТ ДО ПАРИ:Еве кои се причините