26 Април, 2019
0.0890

Кони Маркова: „Имав 12 години кога за прв пат почувствував страв и згрозеност“!

Објавено во: Стил 21 Март, 2019

Кони Маркова е 16 годишна средношколка. Таа е втора година во СЕПУГС „Васил Антевски – Дрен“, а оваа година за прв пат се појави на ораторската вечер, која ја организира ораторскиот клуб од ова училиште.

Таа говореше на темата феминизам, за тоа како жената е третирана во нашето општество и иако не освои награда, таа ги освои сите присутни со своите зборови. Во продолжение прочитајте го говорот на младата ораторка.

„Феминизам — хетероген поим од социјални теории, политички движења и морална филозофија што се стремат кон остварување еднаквост меѓу половите.

Целиот текст читајте го на Хаштаг.мк тука.

Можеби ќе ве интересира

Сонував да бидам морнар, најдов мир на планина: Интервју со Катрин Фринсфелд, раководителка на секторот за култура во германската амбасада

Сонував да бидам морнар, најдов мир на планина: Интервју со Катрин Фринсфелд, раководителка на секторот за култура во германската амбасада

(ФОТО) Ние секогаш имаме идеја: Како да го разубавите домот за Велигден сами ...

(ФОТО) Ние секогаш имаме идеја: Како да го разубавите домот за Велигден сами ...

Менаџерски синдром/Burn-out синдром– болест на модерното време!

Менаџерски синдром/Burn-out синдром– болест на модерното време!

Со Андрија пак верувам дека постои некој за секого: Јана Стојановска планира свадба во Белград

Со Андрија пак верувам дека постои некој за секого: Јана Стојановска планира свадба во Белград

Ај доста глумиме

Ај доста глумиме

Цитатите на диктаторот Гај Јулиј Цезар: „Коцката е фрлена!“

Цитатите на диктаторот Гај Јулиј Цезар: „Коцката е фрлена!“

Работниците кои седат над 6 часа на биро се по склони кон болести

Работниците кои седат над 6 часа на биро се по склони кон болести

(ФОТО) Британскиот принц Луи наполни 1 годинка

(ФОТО) Британскиот принц Луи наполни 1 годинка

Добар стоматолог мора да има уметничка душа: Интервју со д-р Амела Цана, Директор на Стоматолошкиот клинички центар

Добар стоматолог мора да има уметничка душа: Интервју со д-р Амела Цана, Директор на Стоматолошкиот клинички центар