15 Август, 2020
0.0201

Крсте Шајноски е нов претседател на Агенцијата за супервизија на осигурувањето

Објавено во: Економија 12 Декември, 2019

Собранието на денешната 123 седница со 54 гласа „за“ и 22 „против“ го изгласа Крсте Шајноски за нов претседател на Советот за експерти на Агенцијата за супервизија на осигурувањето.

Шајноски е доктор и магистер по економски науки и дипломиран економист во областа Финансии и банкарство, а поседува и лиценци за брокер и инвестиционен советник.

Тој е вонреден професор на постдипломските студии на Институтот за бизнис и економија и консултант на Илирика фунд менаџмент АД Скопје.

Претходно бил консултант на осигурителните друштва Кроација, но и доцент на Економскиот факултет во Штип. Тој бил ангажиран и во Македонскиот институт за медиуми и во Високата школа за медиуми како предавач и професор. Работел и како инвестициски советник и како новинар во ТВ Телма.

Шајноски ќе го замени Климе Попоски на челната позиција во Советот на експерти на Агенцијата за супервизија на осигурување во следните пет години.

Попоски беше два мандати на чело на Советот на експерти на Агенцијата од ноември 2009 година.Можеби ќе ве интересира

Излезе статистика за лани: Македонците во 2019 со уште постари автомобили

Излезе статистика за лани: Македонците во 2019 со уште постари автомобили

Петар Гошев: Нина Ангеловска знаела за ситуацијата на банката

Петар Гошев: Нина Ангеловска знаела за ситуацијата на банката

Германските работодавачи против владиното решение за ограничување на бројот на работници од Западен Балкан

Германските работодавачи против владиното решение за ограничување на бројот на работници од Западен Балкан

Димитар Апасиев: Против наплаќања на провизии од банките, како во Србија

Димитар Апасиев: Против наплаќања на провизии од банките, како во Србија

Бранимир Јовановиќ: Доколку знаела за Еуростандард, Нина Ангеловска не смеела да го повлекува депозитот

Бранимир Јовановиќ: Доколку знаела за Еуростандард, Нина Ангеловска не смеела да го повлекува депозитот

Денеска е последен ден за трошење на платежните картички, остануваат многу неподигнати

Денеска е последен ден за трошење на платежните картички, остануваат многу неподигнати

Како ќе се спаси германската економија?

Како ќе се спаси германската економија?

Македонија е најевтина земја во Европа - Британците би заштедиле ако се преселат овде

Македонија е најевтина земја во Европа - Британците би заштедиле ако се преселат овде

Костовски: Точно е дека како групација имаме долг од пет милиони евра кон Комерцијална банка - под хипотека се зградата, Поштенска банка и Палата Македонија

Костовски: Точно е дека како групација имаме долг од пет милиони евра кон Комерцијална банка - под хипотека се зградата, Поштенска банка и Палата Македонија