29 Март, 2020
0.0733

Кучка како карактерна особина

Објавено во: Стил 17 Февруари, 2020

Bitch, is a slang word for a person—usually a woman—who is belligerent, unreasonable, malicious, a control freak, rudely intrusive or aggressive.“- Wikipedia

Колку пати ве нарекле кучка? Мене, многу. И по правило, секогаш кога некому не му е нешто по ќеф. Но, за да правиме муабет понатаму, прво треба да разграничиме што е кучка. До овој момент, јас сум имала прилика да видам дека постојат 2 мотиви на лепење на овој епитет. Првиот е кога жената си е по природа злобничка, а вториот е кога жената не им оди по задникот на другите. И во двата случаи, главната улога ја има жената која е нарекувана со ова име. И да се разбереме, не е дека ние жените сме цвеќе за мирисање. Имаме разни испади, некогаш од “онака”, па ПМС, па климакс, па од што имаме причина. И не дека е сето ова оправдување, оти сепак, она што не’ разликува од останатиот жив свет е дека како човечки битија имаме разум и свест за да си ги контролираме постапките. Но, нема жена која не била “бичи” кога била во ПМС. Напротив, некогаш ПМС-от го чекаме како дожд после суша за да си се олесниме за се’ што ни се насобрало од претходниот мензис па наваму.

Целата колумна на Ана Бунтеска читајте ја на Женски магазин, тука.

Можеби ќе ве интересира

Паниката меѓу Швеѓаните ја носиме ние доселениците, тие функционираат нормално: Македонка од Шведска за ситуацијата со коронавирусот

Паниката меѓу Швеѓаните ја носиме ние доселениците, тие функционираат нормално: Македонка од Шведска за ситуацијата со коронавирусот

Книга на денот: „Е, баш ви фала“ од Марко Видојковиќ

Книга на денот: „Е, баш ви фала“ од Марко Видојковиќ

Кристина Арнаудова: Работиме турбо и нема да престанеме, на многу деца сме им потребни

Кристина Арнаудова: Работиме турбо и нема да престанеме, на многу деца сме им потребни

Живееме без паника бидејќи дома немаме телевизор: Ирена за предизвиците на семејството Лозана со коронавирусот

Живееме без паника бидејќи дома немаме телевизор: Ирена за предизвиците на семејството Лозана со коронавирусот

Нина Деан: Три години не сум ја видела мајка ми, коронавирусот ја спречи да дојде од Еквадор

Нина Деан: Три години не сум ја видела мајка ми, коронавирусот ја спречи да дојде од Еквадор

Погодени индиректно од коронавирусот: Македонските дизајнери „замрзнати“, функционираат засега онлајн платформите

Погодени индиректно од коронавирусот: Македонските дизајнери „замрзнати“, функционираат засега онлајн платформите

Книга на денот: „Пустинско рандеву“ од Снежана Крстеска - Стојковиќ

Книга на денот: „Пустинско рандеву“ од Снежана Крстеска - Стојковиќ

Тенорот Благој Нацоски директно од Италија: Строгите мерки дадоа резултат, по 3 недели

Тенорот Благој Нацоски директно од Италија: Строгите мерки дадоа резултат, по 3 недели

Не сум исплашен, но мора да внимаваме: Еркан, лице од ранливата категорија граѓани

Не сум исплашен, но мора да внимаваме: Еркан, лице од ранливата категорија граѓани