16 Јули, 2024
0.0302

Кумашинот на Заев отвора фабрика за одгледување канабис и млекарница

Објавено во: Економија 15 Декември, 2021

Добивај вести на Viber

Кумашинот на премиерот Зоран Заев, Горан Митров - Гна, во еден ден основаше друштво за одгледување на канабис и млекарница со адреса во Сушица во општина Ново Село.

Податоците од Централниот регистар покажуваат дека струмичкиот бизнисмен на 13 декември поднел пријава за основање на друштво за производство, трговија и услуги „Канабис ГНА“. Дејноста е одгледување на зачински, ароматични и лековити растенија и на растенија за употреба во фармацијата.

На истиот ден Митров поднел пријава за основање на „Млекара ГНА“, за преработка на млеко и производство на сирења, исто така во Сушица.

Митров е познат како амбициозен фармер во Струмица и околината, но и по тоа што во некои медиуми веќе се пишуваше дека му е кумашин на премиерот Заев и бизнис-партнер со членови од неговото семејство.

Во медиумите од претходно е објавено дека блиски членови од фамилијата на премиерот се сопственици на МАМ во Свети Николе и Фарма медика канабис во Валандово, но и делумни сопственици во уште неколку компании поврзани со канабисот.

Во моментов не е познато колку плантажи за одгледување на канабис имаат дозвола за работа, а Владата изминатата недела донесе решение за давање на одобрение на три фарми - Еуро Канн Демир Хисар, Пјурели Фарм Скопје и Ата-Фарм Груп Скопје.

Александар Кузмановски

Можеби ќе ве интересира

ТОПЛИНАТА МОЖЕ ДА ВИ ГО УНИШТИ АВТОМОБИЛОТ: Први на удар се гумите, а најмногу страда овој дел! И тоа не е се

ТОПЛИНАТА МОЖЕ ДА ВИ ГО УНИШТИ АВТОМОБИЛОТ: Први на удар се гумите, а најмногу страда овој дел! И тоа не е се

РОМАНИЈА, ГЕРМАНИЈА И БУГАРИЈА СО НАЈГОЛЕМ ПАД - индустриското производство во ЕУ бележи надолна линија

РОМАНИЈА, ГЕРМАНИЈА И БУГАРИЈА СО НАЈГОЛЕМ ПАД - индустриското производство во ЕУ бележи надолна линија

ОД ПОЛНОЌ НОВИ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА: Оваа информација ќе им се допадне на возачите

ОД ПОЛНОЌ НОВИ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА: Оваа информација ќе им се допадне на возачите

САКАЛ ДА ПРОШВЕРЦУВА ПОВЕЌЕ ОД 100 СКАПИ ПАРФЕМИ: Царината ги заплени, вредноста им е 240.000 денари

САКАЛ ДА ПРОШВЕРЦУВА ПОВЕЌЕ ОД 100 СКАПИ ПАРФЕМИ: Царината ги заплени, вредноста им е 240.000 денари

КАКО КИНА СТАНА БРОЈ ЕДЕН ВО СВЕТОТ НА ОБНОВЛИВИТЕ ИЗВОРИ НА ЕНЕРГИЈА: Има двојно повеќе соларни и ветерни електрани

КАКО КИНА СТАНА БРОЈ ЕДЕН ВО СВЕТОТ НА ОБНОВЛИВИТЕ ИЗВОРИ НА ЕНЕРГИЈА: Има двојно повеќе соларни и ветерни електрани

НАЈДОЛГО СЕ ПРЕСТОЈУВА ВО ПРИВАТНИ СОБИ, КАЈ ХОТЕЛИТЕ ОМИЛЕНИ СЕ ОНИЕ СО ЧЕТИРИ ЅВЕЗДИ – туристите се враќаат, ќе успееме ла да привлечеме повеќе

НАЈДОЛГО СЕ ПРЕСТОЈУВА ВО ПРИВАТНИ СОБИ, КАЈ ХОТЕЛИТЕ ОМИЛЕНИ СЕ ОНИЕ СО ЧЕТИРИ ЅВЕЗДИ – туристите се враќаат, ќе успееме ла да привлечеме повеќе

ЗОШТО „ПУКА“ ГЛОБАЛНАТА ЕКОНОМИЈА? Ако Кина и Брисел не направат компромис, на светот му се заканува сценарио од 1930-тите

ЗОШТО „ПУКА“ ГЛОБАЛНАТА ЕКОНОМИЈА? Ако Кина и Брисел не направат компромис, на светот му се заканува сценарио од 1930-тите

Висат ваучерите за клима уреди кои ги чекаат граѓаните

Висат ваучерите за клима уреди кои ги чекаат граѓаните

Транспортерите на поранешно „Фени“ останаа со празни раце од стечајот

Транспортерите на поранешно „Фени“ останаа со празни раце од стечајот