06 Април, 2020
0.0325

Љубов, вино.. и животот е веќе поубав

Објавено во: Стил 12 Февруари, 2020

Сакаме да сакаме и да не' сакаат, да пиеме и да наздравиме, да се почестиме и да не' почестат, да честитаме и да ни честитаат, во добро и во лошо, за победа или за пораз, за живите и за оние кои не' напуштиле.

Сакаме да го славиме животот, зашто еднаш се живее, меѓу љубовта и омразата тенка е линијата, а виното крие секогаш вистина.

Кој ве сака или мрази, кој ја сака Македонија, или лаже, кој ви е пријател, а кој непријател, на кого можеш да му веруваш, а од кого да бегаш глава без обзир.

Целата колумна на Лејла Сабит читајте ја на Женски магазин, тука.

Можеби ќе ве интересира

Кога ќе заврши сево ова не би стравувала да се вратам: Јована Нешова за искуството во Кина

Кога ќе заврши сево ова не би стравувала да се вратам: Јована Нешова за искуството во Кина

Не го врти и другиот образ

Не го врти и другиот образ

Фризерите на удар од коронавирусот: Село гори, баба се чешла

Фризерите на удар од коронавирусот: Село гори, баба се чешла

Порака на Моханџи до светот за глобалната здравствена криза и насилството во светот

Порака на Моханџи до светот за глобалната здравствена криза и насилството во светот

Книга на денот: „Соба со поглед“ од Едвард Морган Форстер

Книга на денот: „Соба со поглед“ од Едвард Морган Форстер

И ова ќе помине: Психологот Бојана открива како ќе влијае седењето дома на односите помеѓу родители-деца и партнери меѓусебно

И ова ќе помине: Психологот Бојана открива како ќе влијае седењето дома на односите помеѓу родители-деца и партнери меѓусебно

Конечно планетата ќе здивне од нас луѓето: Андријана Јаневска ужива во домашна изолација со семејството

Конечно планетата ќе здивне од нас луѓето: Андријана Јаневска ужива во домашна изолација со семејството

Уметниците да не паѓаат во депресија: Ружица од „Ареа“ со порака до колегите

Уметниците да не паѓаат во депресија: Ружица од „Ареа“ со порака до колегите

Васка Леонтиќ искрено: Една финансиска војна поминав и знам што прво треба да се превземе, а да не се паничи во време на коронавирусот

Васка Леонтиќ искрено: Една финансиска војна поминав и знам што прво треба да се превземе, а да не се паничи во време на коронавирусот