07 Април, 2020
0.0283

Лузни и исекотини на лицата на Никола и другите медицински лица во Италија по 12 часа борба со корнавирусот

Објавено во: Стил 23 Март, 2020

Тие се прогласени за херои на борбата против злобниот вирус.


Додека целиот свет е во карантин и изолиран за да се заштити од коронавирусот, медицинските лица се наоѓаат во првите редови на борба и работат долги смени, без да паузираат и се грижат за болни пациенти, јавува Си-Ен-Ен. Еден од нив е д-р Никола Сгарби (35) од Италија, кој не знаејќи стана дел од растечкиот тренд на фотографии на здравствени работници кои се соочуваат со овој експоненцијален пораст на болните пациенти.

Целата приказна за италијанските херои на Женски Магазин

Можеби ќе ве интересира

Книга на денот: „Уметноста на едноставното живеење“ од Шунмио Масуно

Книга на денот: „Уметноста на едноставното живеење“ од Шунмио Масуно

Кога ќе заврши ова, ќе ја носам ќерка ми во Дебар покрај езеро: Андреј ДНК емотивно за Женски Магазин

Кога ќе заврши ова, ќе ја носам ќерка ми во Дебар покрај езеро: Андреј ДНК емотивно за Женски Магазин

Кога ќе заврши сево ова не би стравувала да се вратам: Јована Нешова за искуството во Кина

Кога ќе заврши сево ова не би стравувала да се вратам: Јована Нешова за искуството во Кина

Не го врти и другиот образ

Не го врти и другиот образ

Фризерите на удар од коронавирусот: Село гори, баба се чешла

Фризерите на удар од коронавирусот: Село гори, баба се чешла

Порака на Моханџи до светот за глобалната здравствена криза и насилството во светот

Порака на Моханџи до светот за глобалната здравствена криза и насилството во светот

Книга на денот: „Соба со поглед“ од Едвард Морган Форстер

Книга на денот: „Соба со поглед“ од Едвард Морган Форстер

И ова ќе помине: Психологот Бојана открива како ќе влијае седењето дома на односите помеѓу родители-деца и партнери меѓусебно

И ова ќе помине: Психологот Бојана открива како ќе влијае седењето дома на односите помеѓу родители-деца и партнери меѓусебно

Конечно планетата ќе здивне од нас луѓето: Андријана Јаневска ужива во домашна изолација со семејството

Конечно планетата ќе здивне од нас луѓето: Андријана Јаневска ужива во домашна изолација со семејството