27 Мај, 2022
0.0248

МАКЕДОНСКАТА НЕОДОЛИВА УБАВИНА - што има да каже Маргарита Христова

Објавено во: Стил 27 Април, 2022

Дека убавината е апсолутна - тоа е факт, без оглед на преовладувачкото мислење за нејзиниот релативитет. Како било, македонската, женска убавина не може да се оспори, како што не може да ѝ се одолее.

Факт е дека убавината (се разбира, комплетната) е сублимат или продукт на сублимација на двете, и надворешната (изгледот) и внатрешната (духот, душата). Секогаш, без исклучок, говориме за неа, како целина. Испреплетеноста на обете ја прави толку неодолива што рамнодушноста, индиферентноста е мислена именка. Со придавката „македонска“ е уште попривлечна. Се разбира, можеме и да ја конкретизираме - битолска, иако нема потреба од какво било уточнување.

Естрадната уметница, односно пејачката со прекрасен глас - Маргарита Христова секогаш инспирира, т.е. вдахнува со нејзината дарба за пеење и, секако, убавината која плени. Вклучително и културата на однесување, како неизоставен дел од личноста. Нема сомневање, за љубовта кон музиката говори пасионирано, како безумна страст, а интерпретацијата е нејзин оригинален „сертификат“. И патувањата, секако. Многу важни одлуки за неа, од животно значење, донела возејќи се. Не планира долгорочно, се препушта на секојдневието и предизвиците кои ги носи со себе. Со изгледот не сака да експериментира, не сака ни некомпетентни луѓе што поставуваат измислени вредности, односно парадигми, но и нечесни, неодоговорни, лицемерни. Ужива кога е во друштво на блиските - насмеани, позитивни ликови. Во животот ја водат емоциите, како и мотото, изреката „Можно е сѐ, доколку се верува во себе“, а нејзин тип е маж кој прави да се чувствува сакана, сигурна. Во симултаното интервју го кажува истото, а и многу повеќе.  

ММ: Според Вас, што е пандан или еквивалент на женската убавина? Машкото срце? Или, можеби, неговиот шарм?

М. Х.: Еквивалент на женската убавина е секако машката убавина. Тоа е она што несомнено привлекува на прв поглед. Но, тоа што го задржува вниманието е секако шармот, убавината на душата и смислата за хумор. Односно, како што женската убавина не е само надворешниот изглед, туку таа доаѓа и од личноста, енергијата, духот, така и машката убавина е сублимат на повеќе компоненти. Или „убавината е во окото на оној што гледа“.

ММ: А, кои машки атрибути Ви се најпривлечни? Физичките (телесните), умствените? На што не можете да одолеете?

М. Х.: Не формата, туку содржината е моето правило, секогаш. Иако секоја личност неминовно минува низ процесот на созревање, а со тоа се менува перцепцијата на убавината, тоа што секогаш го привлекува моето внимание и на што не можам да му одолеам е интелигенцијата, цврстиот став, добрината, позитивниот поглед на животот и секако смислата за хумор.

ММ: Дека таинственоста е својствена за вас жените - тоа е факт, а ние мажите доста често се прашуваме што сакате всушност. Па, ќе ни олесните ли - кои работи (се разбира, во смисла на квалитети) ги барате во мажите, одосно кај нив? Можеби самодоверба, заштитнички однос..?

М. Х.: Вистинските дами секогаш знаат кога да бидат таинствени, а кога да бидат директни. А, кај мажот, според мене, најважна е почитта, прво да се почитува себеси, а потоа и мене. Тука е и успешноста, самодовербата, емотивната стабилност, заштитничкиот однос. Вистинскиот маж има и доблести и мани со кои се носи, а не ги негира.

Целото интервју на Машки магазин

Можеби ќе ве интересира

Постарата ќерка на Агнеса е матурантка: Гордата мајка покажа како изгледаше Вивиен (ФОТО)

Постарата ќерка на Агнеса е матурантка: Гордата мајка покажа како изгледаше Вивиен (ФОТО)

Соња ве води во Дубаи: Едно ноќевање во единствениот хотел со 7 звезди во светот чини и по 24.000 долари

Соња ве води во Дубаи: Едно ноќевање во единствениот хотел со 7 звезди во светот чини и по 24.000 долари

СТАНА ТАТКО ПО ПЕТТИ ПАТ - Убавата Сезен му роди ќерка на Сефер Цаноски

СТАНА ТАТКО ПО ПЕТТИ ПАТ - Убавата Сезен му роди ќерка на Сефер Цаноски