14 Јули, 2020
0.0674

Мојата симпатија е поубава од твојата!

Објавено во: Стил 11 Ноември, 2019

За оние кои не знаат, имам 13 и пол годишна ќерка, или што би се рекло, си имам пубертетлија по дома. Убаво велеше баба ми дека деца се раѓаат на 20 и нешто ситно, оти не им се тресеш толку. И тресењето нема ама баш никаква врска со љубов кон децата, туку со тоа дека колку е човек постар или повозрасен (ова за оние што не признаваат дека стареат), толку повеќе се оптеретува со се’ и сешто и сака да ги види работите 3 чекори нанапред. Да ја послушав баба ми, сега внуци ќе гледав и ќе менував пелени.

Да фатам со ред. Се омажив на 30, длабоко навлезена во категоријата “стара мома” по сите критериуми на баба ми која мислам дека и не веруваше дека некогаш воопшто ќе се омажам. Отсекогаш сум била прилично слободоумна во однос на мажење-немажење, имање деца-немање деца, дете во брак-вонбрачно дете...и да не редам понатаму. Моите ме воспитувале во духот да живеам по свое, да не правам штета никому, но и да не дозволувам да ми се нанесува штета (за ова последново сум бегала од часови, па недоучено ми е). Не скокајте веднаш. Мислам дека секој човек има право да живее онака како што сака и онака како што тоа го прави среќен. И како минува времето, уште повеќе сум убедена дека станува смешно и жално да се говори за ова, затоа што за мене ултимативно е дека секој од нас не е тука на земјава за да живее она што се очекува од него, туку она што му е дадено од Универзумот или Бог (кој во што верува).


Целата колумна на Ана Бунтеска за Женски магазин читајте ја тука.

Можеби ќе ве интересира

Дефинитивно, промена во начинот на облекување ќе има: Интервју со дизајнерката Катарина Лука

Дефинитивно, промена во начинот на облекување ќе има: Интервју со дизајнерката Катарина Лука

Интервју со Бобан Милошески: Специјалната војска „Авалон“ ќе се бори до последен момент

Интервју со Бобан Милошески: Специјалната војска „Авалон“ ќе се бори до последен момент

Сакате да се збогатите? Одете во Мариово, Стогово и Куманово

Сакате да се збогатите? Одете во Мариово, Стогово и Куманово

Женска политичка модна битка: Која од нашите политичарки во изборна кампања остава стилски впечаток?

Женска политичка модна битка: Која од нашите политичарки во изборна кампања остава стилски впечаток?

Првата македонска ултрамаратонка што го истрча Мон Блан моментно тренира трчајќи по ќерката: Приказната на Светлана Стојаноска Ивановска

Првата македонска ултрамаратонка што го истрча Мон Блан моментно тренира трчајќи по ќерката: Приказната на Светлана Стојаноска Ивановска

На моето дете ќе му кажам дека сурогат мајка ми помогна да го донесам на свет: Искрено со Весна, за борбата да се оствари како мајка

На моето дете ќе му кажам дека сурогат мајка ми помогна да го донесам на свет: Искрено со Весна, за борбата да се оствари како мајка

ФОТО: Бектеши и честита роденден на сопругата

ФОТО: Бектеши и честита роденден на сопругата

Фотогалерија од Градиште: Безбедносните мерки заборавени

Фотогалерија од Градиште: Безбедносните мерки заборавени

Откриена е причината: Зошто Тесла умрел во беда и долгови?

Откриена е причината: Зошто Тесла умрел во беда и долгови?