24 Јуни, 2019
0.0198

МОЖЕ ДА СЕ ЗАРАБОТИ БРЗО: Засадете и за неколку месеци парите двојно ќе се вратат

Објавено во: Агробизнис 07 Септември, 2018

Во Србија добар бизнис е да се засади спанаќ, ротквица или зелена салата затоа што за неколку месеци парите се враќаат назад. 

Ако засадите зелена салата и вложите 1000 евра, тогаш ќе ви се вратат 2000 евра. 

Експерите сметаат дека е подобро зеленчуците да се засадат под пластеник, затоа што така даваат побогат род. 

Есенското производство трае од средина на август до средина на септември.

Есенското производство има повеќе бенефити, а најважен  е економскиот аспект. 

Зелената салата е лесна за производство, секогаш е барана и може да се продаде. 

Можеби ќе ве интересира

МЗШВ започнува со потпишување договори за продажба државно земјоделско земјиште под оранжерии

МЗШВ започнува со потпишување договори за продажба државно земјоделско земјиште под оранжерии

Јанковска: Праската што се бере оди за извоз

Јанковска: Праската што се бере оди за извоз

МЗШВ со нов систем за авионско засејување на облаците, до заштита на земјоделското производство од град

МЗШВ со нов систем за авионско засејување на облаците, до заштита на земјоделското производство од град

МЗШВ: Откупот на праски се одвива непречено, 60 отсто од извозот е наменет за рускиот пазар

МЗШВ: Откупот на праски се одвива непречено, 60 отсто од извозот е наменет за рускиот пазар

Ќе најдат ли чаре надлежните за праските на Росоманци

Ќе најдат ли чаре надлежните за праските на Росоманци

Сакал да биде професор, но работа нема и сега живее од нешто сосема друго

Сакал да биде професор, но работа нема и сега живее од нешто сосема друго

Претставници од МЗШВ на средба со производителите на праски и откупувачите

Претставници од МЗШВ на средба со производителите на праски и откупувачите