18 Февруари, 2020
0.0215

Најпознатиот психијатар е сигурен: Психолошки нездравите луѓе се фанатици на здравиот начин на живот!

Објавено во: Стил 01 Септември, 2019

Карл Густав Кунг е швајцарски психијатар, светски признат основач на аналитиката и комплексната психологија.

„Психолошки нездравите луѓе се обично фанатици на здравиот начин на живот. Постојано тежнееат да конзумираат парвилна исхрана и пијалоци, не пушат цигари и не пијат вино, потребни им се многу витамини и опседнати се со аптеките.

Секогаш правилно се хранат, но никогаш не остануваат здрави до крај. Навистина, грешникот обично се чувствува подобро од победникот, бидејќи тревата секогаш расте побрзо од пченицата. Сите генијалци се жалат за тоа.

Повеќе од фасцинантното тврдење на Густав Кунг пренесува Машки Магазин.

Можеби ќе ве интересира

Болките не ме спречија да успеам: Климентина Тунтева за планинарските авантури

Болките не ме спречија да успеам: Климентина Тунтева за планинарските авантури

НАША ТЕМА за женската сексуалност: Полесно е да се одглуми оргазам, отколку да се побара помош

НАША ТЕМА за женската сексуалност: Полесно е да се одглуми оргазам, отколку да се побара помош

Кучка како карактерна особина

Кучка како карактерна особина

На училиште доаѓаат пред сите, си одат последни: Како е да се биде ученик од рурална средина кој патува со автобус?

На училиште доаѓаат пред сите, си одат последни: Како е да се биде ученик од рурална средина кој патува со автобус?

Бевме другари седум години, ме побара за жена по 40 дена: Љубовната приказна на Тамара и Александар

Бевме другари седум години, ме побара за жена по 40 дена: Љубовната приказна на Тамара и Александар

Се обидоа да ми го згазат достоинството: Искрено интервју со Цветанка Ласкова

Се обидоа да ми го згазат достоинството: Искрено интервју со Цветанка Ласкова

Љубов, вино.. и животот е веќе поубав

Љубов, вино.. и животот е веќе поубав

Децата бараат внимание, се друго им е помалку важно: Разговор со Весна Велкова, педагог

Децата бараат внимание, се друго им е помалку важно: Разговор со Весна Велкова, педагог

Родителите секогаш се во првиот ред: Интервју со кошаркарките Кристина, Матеа и Албина

Родителите секогаш се во првиот ред: Интервју со кошаркарките Кристина, Матеа и Албина