07 Април, 2020
0.0220

Не биди ѓубре, седи дома!

Објавено во: Стил 23 Март, 2020

Да, знам дека е мачно. И мене ми фалат моите самувања на сонце во кафуле, пишувањето надвор и фотографирањето. Ми фали таа слобода која ја имав за да можам во моментот да одлучам да правам она што ќе ми падне на ум. Ми фали Скопје раздвижено и насмеаните лица на луѓето. Ми фалат прошетките со ќерка ми, седнувањето на кафе со моите, ручеците со Биба, собиранките со моите другарки. Да, и јас како и сите вие го мразам вирусов, ја мразам тензијата и исчекувањето дали имаме новозаболени и дали конечно некој ќе каже “дечки, помина....одиме понатаму”.

Целата колумна на Ана Бунтеска на Женски Магазин

Можеби ќе ве интересира

Книга на денот: „Уметноста на едноставното живеење“ од Шунмио Масуно

Книга на денот: „Уметноста на едноставното живеење“ од Шунмио Масуно

Кога ќе заврши ова, ќе ја носам ќерка ми во Дебар покрај езеро: Андреј ДНК емотивно за Женски Магазин

Кога ќе заврши ова, ќе ја носам ќерка ми во Дебар покрај езеро: Андреј ДНК емотивно за Женски Магазин

Кога ќе заврши сево ова не би стравувала да се вратам: Јована Нешова за искуството во Кина

Кога ќе заврши сево ова не би стравувала да се вратам: Јована Нешова за искуството во Кина

Не го врти и другиот образ

Не го врти и другиот образ

Фризерите на удар од коронавирусот: Село гори, баба се чешла

Фризерите на удар од коронавирусот: Село гори, баба се чешла

Порака на Моханџи до светот за глобалната здравствена криза и насилството во светот

Порака на Моханџи до светот за глобалната здравствена криза и насилството во светот

Книга на денот: „Соба со поглед“ од Едвард Морган Форстер

Книга на денот: „Соба со поглед“ од Едвард Морган Форстер

И ова ќе помине: Психологот Бојана открива како ќе влијае седењето дома на односите помеѓу родители-деца и партнери меѓусебно

И ова ќе помине: Психологот Бојана открива како ќе влијае седењето дома на односите помеѓу родители-деца и партнери меѓусебно

Конечно планетата ќе здивне од нас луѓето: Андријана Јаневска ужива во домашна изолација со семејството

Конечно планетата ќе здивне од нас луѓето: Андријана Јаневска ужива во домашна изолација со семејството