18 Февруари, 2020
0.0167

Не мешаа поради фризурите, мислеа дека сме една личност: Татјана Стојановска и Ирена Спировска за манекенските почетоци

Објавено во: Стил 15 Август, 2019

Нивното пријателство трае 25 години. И двете првите чекори на модните писти ги направиле во раните деведесети. Татјана Стојановска беше Мис на Македонија во 1992 година, а Ирена Спировска Зимска убавица за 1993 година. Подоцна, животот и двете ги однел во сличен правец, и двете се едни од најпопуларните наши Тв лица. Убавината и грациозноста е она по што сѐ уште се препознатливи, а пријателството го негуваат и денес. Со Тања и со Ирена евоциравме спомени од златните деведесети, иако нивните манекенски приказни почнале многу порано.

„ И двете првите чекори на модните писти ги направивме многу рано, уште кога бевме ученички во средно училиште“, се сеќава Ирена Спировска, која сега е директор на маркетинг во ТВ „Алфа“. 

Целиот текст читајте го на Женски магазин, тука.

Можеби ќе ве интересира

Болките не ме спречија да успеам: Климентина Тунтева за планинарските авантури

Болките не ме спречија да успеам: Климентина Тунтева за планинарските авантури

НАША ТЕМА за женската сексуалност: Полесно е да се одглуми оргазам, отколку да се побара помош

НАША ТЕМА за женската сексуалност: Полесно е да се одглуми оргазам, отколку да се побара помош

Кучка како карактерна особина

Кучка како карактерна особина

На училиште доаѓаат пред сите, си одат последни: Како е да се биде ученик од рурална средина кој патува со автобус?

На училиште доаѓаат пред сите, си одат последни: Како е да се биде ученик од рурална средина кој патува со автобус?

Бевме другари седум години, ме побара за жена по 40 дена: Љубовната приказна на Тамара и Александар

Бевме другари седум години, ме побара за жена по 40 дена: Љубовната приказна на Тамара и Александар

Се обидоа да ми го згазат достоинството: Искрено интервју со Цветанка Ласкова

Се обидоа да ми го згазат достоинството: Искрено интервју со Цветанка Ласкова

Љубов, вино.. и животот е веќе поубав

Љубов, вино.. и животот е веќе поубав

Децата бараат внимание, се друго им е помалку важно: Разговор со Весна Велкова, педагог

Децата бараат внимание, се друго им е помалку важно: Разговор со Весна Велкова, педагог

Родителите секогаш се во првиот ред: Интервју со кошаркарките Кристина, Матеа и Албина

Родителите секогаш се во првиот ред: Интервју со кошаркарките Кристина, Матеа и Албина