06 Јуни, 2020
0.0268

Невработеноста е штетна за здравјето

Објавено во: Стил 04 Март, 2019

Постојат докази за тоа дека нашето здравје зависи од тоа дали имаме постојана работа или не. 

Невработеноста создава стрес, дури и кај оние луѓе кои добиваат надомест за невработеност. 

Сепак, тој надомест не ги покрива сите трошоци, посебно ако се работи за семејство. 

За луѓето кои 8 часа поминуваат на работа, работата не е само извор на приходи, туку и дел од нивниот идентитет. 

Една студија дури го спореди губењето на работа со губење на близок. 

Стресот влијае негативно на психичкото и физичкото здравје. 

Ако долго време сте под стрес, ќе чувствувате главоболка, и недостиг на сон, а тоа има долгорочни последици. 

Невработените луѓе двојно повеќе имаат склоност кон депресија, анксиозност, ниска самодоверба. 

Можеби ќе ве интересира

Д-р Огњен Даскалов: Бидете сигурни дека правите естетски зафат поради себе, а не за околината

Д-р Огњен Даскалов: Бидете сигурни дека правите естетски зафат поради себе, а не за околината

ТУРУНЏИЕВА ЌЕ ВЕ НАСМЕЕ: Короната пуста да остане

ТУРУНЏИЕВА ЌЕ ВЕ НАСМЕЕ: Короната пуста да остане

Чек да брцнам во ташнава: Кришум лаги

Чек да брцнам во ташнава: Кришум лаги

Теона Стругар Митевска: Човекот се адаптира на секоја ситуација и тоа ме инспирира во новиот филм

Теона Стругар Митевска: Човекот се адаптира на секоја ситуација и тоа ме инспирира во новиот филм

Се подбиваа со мене и ме пцуеа, но одам напред со главата горе: Љубовната приказна на Паула Купер Трајковски

Се подбиваа со мене и ме пцуеа, но одам напред со главата горе: Љубовната приказна на Паула Купер Трајковски

Листата со резултати почнав да ја читам одоздола нагоре: Интервју со Илијана, добитник на стипендијата „Борис Трајковски“

Листата со резултати почнав да ја читам одоздола нагоре: Интервју со Илијана, добитник на стипендијата „Борис Трајковски“

За квалитетот се лепат и спонзори: Лозаноски по терк на светските ѕвезди

За квалитетот се лепат и спонзори: Лозаноски по терк на светските ѕвезди

Илина Арсова: Да знаев дека олку популарен се станувало со вљубување во јавна личност, не ќе се мачев толку со планините

Илина Арсова: Да знаев дека олку популарен се станувало со вљубување во јавна личност, не ќе се мачев толку со планините

Ален Исламовиќ, пејачот на „Бјело дугме“: Коронавирусот кај нас трае три години, ама не е до пандемијата

Ален Исламовиќ, пејачот на „Бјело дугме“: Коронавирусот кај нас трае три години, ама не е до пандемијата