19 Август, 2019
0.0165

Ние сме женски тим во потрага по совршенство: Интервју со Соња Николовска, бренд менаџер на Био Доместик

Објавено во: Стил 13 Август, 2019

Компанија со најдолга и најбогата традиција на светскиот пазар за производство на апарати за домаќинство, тим на жени и елегантно опремен салон. Дознајте ја успешната приказна на Соња Николовска -бренд менаџер на компанијата Био Доместик, увозник на два познати германски брендови, Miele апарати за домаќинство и модерни кујни од производителот Warendorfкако и други кујнски додатоци

* Колку години постои брендот Miele во Македонија?

- Оваа година Miele прослави 120 години квалитет и иновација, а ние пак во март, наполнивме скромни 10.

Како дојдовте до идејата токму овој бренд да го донесете на нашиот пазар, зашто баш Miele?

- Ова е семејна компанија, на чело со еден голем визионер, татко ми. Неговата визија и идеја и ден денес е постојано креирање на нови идеи, нови проекти, потреба да се бара совршенството. Од еден таков проект, се роди и замислата за Miele. 

Miele беше предизвик и голема борба од првиот ден. Квалитетот и големината на брендот, налагаат строги стандарди за работа, правила и нема простор за импровизација. Мислам дека ова беше пресудното. Потрагата по совршенство, или барем блиску до тоа (се смее).

Целиот текст читајте го на Женски магазин, тука. 

Можеби ќе ве интересира

Од љубов до омраза

Од љубов до омраза

Добрината е единственото што останува по нас: Интервју со Елизабета Ѓоргиевска, сопруга на Претседателот Стево Пендаровски

Добрината е единственото што останува по нас: Интервју со Елизабета Ѓоргиевска, сопруга на Претседателот Стево Пендаровски

Не носам брендови за да не го оштетам семејниот буџет: Пендаровски за модата

Не носам брендови за да не го оштетам семејниот буџет: Пендаровски за модата

Не мешаа поради фризурите, мислеа дека сме една личност: Татјана Стојановска и Ирена Спировска за манекенските почетоци

Не мешаа поради фризурите, мислеа дека сме една личност: Татјана Стојановска и Ирена Спировска за манекенските почетоци

Прелепотице, заедно сме

Прелепотице, заедно сме

Шерувајте љубов, да отиде што подалеку: Заеднички проект на Ана Бунтеска, Дац и Митевски

Шерувајте љубов, да отиде што подалеку: Заеднички проект на Ана Бунтеска, Дац и Митевски

Те сакам до небото

Те сакам до небото