18 Февруари, 2020
0.0219

Од љубов до омраза

Објавено во: Стил 19 Август, 2019

Таа...таа љубов што удира без најава и прашање. Токму таа што сите граници ги изместува и се раѓаш како нов човек, како некој за кој си знаел дека имаш капацитет и потенцијал да бидеш, ама ете, не си имал можност. Ете таква љубов, онаа која не е зачинета со слатки изјави, туку е космички спој на душите и умовите, а телото само го следи патот. Љубов која и кога телото ти боледува, дава сила и ги врвиш сите проблеми и болести како прошетка покрај кеј. Онаа која те држи во грч кога ги чувствуваш сите дразби што роварат, која чекорот ти го прави толку лесен што се чувствуваш како да си неколку прста над земја. Љубов која не те оглупавува, туку ти го држи умот вклучен на најсилно. Таа од која те болат прстите за да допреш, па ти цвили кожата од потреба и желба да се споиш, да го дишеш оној другиот.

Тоа е таа љубов од која ти се чини дека умираш и воскреснуваш и која се случува само еднаш во животот со таква силина, од што се’ пред неа и после неа ти изгледа само како бледа копија на скапоцен накит. Тоа е таа љубов за која се книги пишувани, трагедии опејувани, филмови снимани. Да се преброиме? Колкумина го имате ова доживеано? И што е уште поважно, колкумина од вас кои го доживеале го живеат уште со истиот човек? 

Целата колумна на Ана Бунтеска, читајте ја на Женски магазин тука.

Можеби ќе ве интересира

Болките не ме спречија да успеам: Климентина Тунтева за планинарските авантури

Болките не ме спречија да успеам: Климентина Тунтева за планинарските авантури

НАША ТЕМА за женската сексуалност: Полесно е да се одглуми оргазам, отколку да се побара помош

НАША ТЕМА за женската сексуалност: Полесно е да се одглуми оргазам, отколку да се побара помош

Кучка како карактерна особина

Кучка како карактерна особина

На училиште доаѓаат пред сите, си одат последни: Како е да се биде ученик од рурална средина кој патува со автобус?

На училиште доаѓаат пред сите, си одат последни: Како е да се биде ученик од рурална средина кој патува со автобус?

Бевме другари седум години, ме побара за жена по 40 дена: Љубовната приказна на Тамара и Александар

Бевме другари седум години, ме побара за жена по 40 дена: Љубовната приказна на Тамара и Александар

Се обидоа да ми го згазат достоинството: Искрено интервју со Цветанка Ласкова

Се обидоа да ми го згазат достоинството: Искрено интервју со Цветанка Ласкова

Љубов, вино.. и животот е веќе поубав

Љубов, вино.. и животот е веќе поубав

Децата бараат внимание, се друго им е помалку важно: Разговор со Весна Велкова, педагог

Децата бараат внимание, се друго им е помалку важно: Разговор со Весна Велкова, педагог

Родителите секогаш се во првиот ред: Интервју со кошаркарките Кристина, Матеа и Албина

Родителите секогаш се во првиот ред: Интервју со кошаркарките Кристина, Матеа и Албина