04 Јуни, 2020
0.0215

Око за око, лајк за лајк

Објавено во: Стил 18 Септември, 2019

Сериозно дали сме самите свесни накај каде тераме. Полни со осуда и критика за се што гледаме по социјалниве медиуми, секој еден од нас, скриншотова, форвардира, лајкува и коментира и што треба и што не треба, да не речам најголемиот дел се тоа што не треба. На осуда е голотија и перверзија а самите тие кои судат трчаат да кликнат лајк на полуголо тело, најбрз број на следачи секогаш добиваш со слика од голо дупе, а контра на тоа слика од некоја прекрасно уредена куќа, или мотив од природа на пример, има пола. Ова некако ми е локален муабет, балкански, свесни дека со главите сме пикнати во мобилен, па дури и оние кои на осуда ги стваат првиве, стануваат поголеми пазачи, па ти знаат и колку пати постираш и зошто, и анализа на карактер и дрн дрн до бескрај магичен круг на на ти го дај ми го, кој е попаметен.

Во период кога социјалните медиуми се оружје за масовна манипулација, и од сите страни излегува и станува достапно сенешто, за почеток ви предлагам да го одследите тоа што не го оправдувате, тоа што не го сакате, тоа што ви пречи и тоа што ви прави немир.

Целата колумна на Ивана Кнез читајте ја на Женски магазин, тука.

Можеби ќе ве интересира

ТУРУНЏИЕВА ЌЕ ВЕ НАСМЕЕ: Короната пуста да остане

ТУРУНЏИЕВА ЌЕ ВЕ НАСМЕЕ: Короната пуста да остане

Чек да брцнам во ташнава: Кришум лаги

Чек да брцнам во ташнава: Кришум лаги

Теона Стругар Митевска: Човекот се адаптира на секоја ситуација и тоа ме инспирира во новиот филм

Теона Стругар Митевска: Човекот се адаптира на секоја ситуација и тоа ме инспирира во новиот филм

Се подбиваа со мене и ме пцуеа, но одам напред со главата горе: Љубовната приказна на Паула Купер Трајковски

Се подбиваа со мене и ме пцуеа, но одам напред со главата горе: Љубовната приказна на Паула Купер Трајковски

Листата со резултати почнав да ја читам одоздола нагоре: Интервју со Илијана, добитник на стипендијата „Борис Трајковски“

Листата со резултати почнав да ја читам одоздола нагоре: Интервју со Илијана, добитник на стипендијата „Борис Трајковски“

За квалитетот се лепат и спонзори: Лозаноски по терк на светските ѕвезди

За квалитетот се лепат и спонзори: Лозаноски по терк на светските ѕвезди

Илина Арсова: Да знаев дека олку популарен се станувало со вљубување во јавна личност, не ќе се мачев толку со планините

Илина Арсова: Да знаев дека олку популарен се станувало со вљубување во јавна личност, не ќе се мачев толку со планините

Ален Исламовиќ, пејачот на „Бјело дугме“: Коронавирусот кај нас трае три години, ама не е до пандемијата

Ален Исламовиќ, пејачот на „Бјело дугме“: Коронавирусот кај нас трае три години, ама не е до пандемијата

Играме игри без граници со децата, и можеме да не излеземе од дома: Искрено со Симон Трпчески

Играме игри без граници со децата, и можеме да не излеземе од дома: Искрено со Симон Трпчески