02 Јуни, 2020
0.0224

Ова е место каде сите заработуваат по 3.000 евра

Објавено во: Агробизнис 01 Февруари, 2019

Во општината Книќ во Србија сите произведуваат корнишони, што носи заработка од 3.000 евра. 

90 производители потпишале договори за производството во 2019 година, а рокот трае. 

За прва класа корнишони се исплаќаат по 90 денари за килограм. 

Корнишони се садат од 20 мај, а бербата почнува од 20 јуни и трае до 10 септември. 

Во општината има две откупни места, и се продава сѐ што ќе се произведе. 

За прв пат годинава се договара и откуп на пиперки.