20 Февруари, 2020
0.0181

Ова им е втор заеднички документарец: Славната двојка Тамара Котевска и Љубомир Стефанов

Објавено во: Стил 07 Февруари, 2020

Тамара Котевска и Љубомир Стефанов се славната режисерка двојка на документарецот што ја разбранува светската јавност. Имено тие се прославија со „Медена земја“ и го добија епитетот медени. Познато е дека заедно поминале цели три години снимајќи го документарниот филм за животот на последниот женски пчелар со диви пчели, Атиџе, во регионот на реката Брегалница.

Роден во 1975-година во Скопје, Љубомир Стефанов има 45 години. Има над 20-годишно искуство во развој и реализација на комуникациски концепти (промотивни, кампањи за подигнување на јавната свест), производство на документарни филмови и видеа, генерално посветени на проекти поврзани со еколошки проблеми и развој на човекот. 

Целиот текст читајте го на Женски магазин, тука.

Можеби ќе ве интересира

Дали знаете што означува овој македонски симбол?

Дали знаете што означува овој македонски симбол?

Од Северџане до Ваљон Сума: Чија музика ќе се финансира со народни пари?

Од Северџане до Ваљон Сума: Чија музика ќе се финансира со народни пари?

Луј Витон, и сѐ е можно

Луј Витон, и сѐ е можно

Болките не ме спречија да успеам: Климентина Тунтева за планинарските авантури

Болките не ме спречија да успеам: Климентина Тунтева за планинарските авантури

НАША ТЕМА за женската сексуалност: Полесно е да се одглуми оргазам, отколку да се побара помош

НАША ТЕМА за женската сексуалност: Полесно е да се одглуми оргазам, отколку да се побара помош

Кучка како карактерна особина

Кучка како карактерна особина

На училиште доаѓаат пред сите, си одат последни: Како е да се биде ученик од рурална средина кој патува со автобус?

На училиште доаѓаат пред сите, си одат последни: Како е да се биде ученик од рурална средина кој патува со автобус?

Бевме другари седум години, ме побара за жена по 40 дена: Љубовната приказна на Тамара и Александар

Бевме другари седум години, ме побара за жена по 40 дена: Љубовната приказна на Тамара и Александар

Се обидоа да ми го згазат достоинството: Искрено интервју со Цветанка Ласкова

Се обидоа да ми го згазат достоинството: Искрено интервју со Цветанка Ласкова